Öğretmenlerin aşılanması nasıl olacak? Milli Eğitim Bakanı açıkladı

Öğretmenlerin aşılanması nasıl olacak? Milli Eğitim Bakanı açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, öğretmenlerin aşılanmasıyla ilgili olarak, "Açılacak olan sınıfların öğretmenleri öncelikli olacak. Geçtiğimiz perşembe günü bu öğretmenlerimizin bilgilerini Sağlık Bakanlığıyla paylaştık" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, NTV'de katıldığı bir programda öğretmenlerin koronavirüs aşısı olmasına ilişkin konuştu.

"AŞILAMA KONUSUNDA HIZLI BİR SEYİR VAR"

Selçuk, okulların yüz yüze eğitime başlama kararını dünyadaki durumu takip ederek verdiklerini söyledi. Dünyadaki ülkelerin yüzde 80'inde okulların açık ya da kısmen açık olduğu bilgisini paylaşan Selçuk, "Dünyada aşılama konusunda Türkiye'den hızlı bir seyir yok, aksine Türkiye'de hızlı bir seyir var. Diyelim ki Fransa, Hollanda 8 Şubat'ta açacak. 'Okulları açarken öğretmenlerimiz aşılandı mı, aşılandıysa açalım.' diye açmıyorlar" dedi.

"AÇILACAK SINIFLARIN ÖĞRETMENLERİNİN BİLGİSİ SAĞLIK BAKANLIĞI İLE PAYLAŞILDI"

"Aşılama bir süreç, okulların açılması ikinci bir süreç" diyen Selçuk, öğretmenlerin aşılanmasına ilişkin olarak şunları söyledi: 

"Açılacak olan sınıfların öğretmenlerini öncelikle şubat ayı sonuna kadar aşılama planlaması yapalım diye konuştuk. Açılacak olan sınıfların öğretmenleri öncelikli olacak. Geçtiğimiz perşembe günü bu öğretmenlerimizin bilgilerini Sağlık Bakanlığıyla paylaştık. Şimdi o planlama süreci işliyor. Daha sonra da standart prosedür hayata geçecek."

OKUL ÇALIŞANLARININ AŞILANMASI 

Bakan Selçuk, sağlık çalışanları ve yaşlılardan sonra ikinci grupta öncelikli olarak öğretmenlerin de olduğunu anımsatarak, aşılamanın önceki karara uygun bir şekilde sürdüğünü söyledi.

Okuldaki diğer çalışanların aşılanması sürecine ilişkin soru üzerine Selçuk, okulla irtibatı olan herkesin bilgilerinin sınıflar, ilçeler ve iller seviyesinde mobil uygulama üzerinden kayıtlı olduğunu, bunların ailelerinin de mobil uygulamaya dahil edildiğini, aşılama sürecinin de her biriyle ilgili olarak sürdürüleceğini anlattı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN