En sevdiğiniz şampuanın içine bir tutam tuz dökün.. Saçınızın durumu şoke edecek...

Her zaman harika görünmek ister misiniz? Normal sofra tuzu alarak da güzel görünebilirsiniz. Bu sofra tuzunu herhangi bir marketten uygun fiyata satın alabilirsiniz. Aynı zamanda çok uzun zamandır tuzun saç ve cilt güzelliği için en iyi yardımcı olduğunu biliyoruz. Şimdi binlerce yıllık tüm sırları buradan sizinle paylaşacağız.

GÜZEL VE BAKIMLI GÖRÜNMEK İÇİN BİR TUTAM TUZ YETERLİ

Günlük yeteri miktarda alınan tuzun, sağlığa faydaları zaten iyi bilinmektedir. Yalnız fazlası her zaman sağlığa zararlıdır. Birçok insan tuzlu suyu ayak banyosu olarak kullanır, ancak tuzun kullanmanın başka birçok harika yolu vardır. Bazılarını kendiniz deneyin:

TUZU SAÇ BAKIMINDA KULLANABİLİRSİNİZ

Bir tutam tuz ekleyin, eğer saçınız çabuk yağlanıyorsa şu hileyi deneyebilirsiniz: Normal şampuanınıza bir avuç tuz ekleyin. Yıkayın ve saçınızın durumu mükemmel olacak, gelecekte saçların yağlılığının azalmasına dikkat edin.

Alternatif olarak, saç hacminizi artırmak için daha gelişmiş tuz tedavilerini deneyebilirsiniz.
Tuzu saç kremi ile karıştırın, bu karışımı ocakta ısıtın ve ardından köklerinizden uçlarınıza kadar masaj yapın. 20 dakika bekletin ve durulayın. Tedavi işe yarıyor - bölünmüş uçları önler ve daha fazla saç hacmine yol açmalıdır.

TUZU YÜZ BAKKIMI İÇİN KREME EKLEYİN

Tuzu sıvı sabun veya yüz temizleme kremi ile karıştırın. Karışımı cildinize nazikçe sürün ve ılık suyla durulayın. Bu, cildin nem seviyelerini korumaya ve eski ölü cilt hücrelerini çıkarmaya yardımcı olmalıdır.

TUZ AYAKLARINIZI RAHATLATMAYA DA YARDIMCI OLUR

Bütün gün ayaktaysanız, bacaklarınız hızla yorgun ve ağrılı hissetmeye başlayabilir. Zeytinyağı ile karıştırılmış tuz, ayaklardaki kuru ciltler için harika bir tedavi olabilir.

Karışımı haftada bir veya iki kez ayaklarınıza sürün ve kuru cilt hızla düzelecektir. Hoş bir koku için seçtiğiniz bir esansiyel yağı ekleyebilirsiniz.

CİLDİNİZDEKİ MORLUKLAR İÇİN TUZU DENEYEBİLİRSİNİZ

Çürükler pek çekici görünmüyor. Uzun süredir iyileşmiş olsalar bile, ancak izler görülebilir. 2 yemek kaşığı tuzu suyla karıştırmayı deneyin ve karışımı cildinize iyice yayın.

BAŞINIZ AĞRIYORSA BİR PARÇA TUZ HER ŞEYİ ÇÖZER

Sıcak yaz havalarında veya ofiste geçen uzun bir günün ardından baş ağrısı çekiyorsanız, banyo yapmayı ve bir tutam tuz eklemeyi deneyin.

Sudaki tuz, kaslarınızı gevşetmeye ve genellikle baş ağrılarına yardımcı olan herhangi bir gerginliği gidermeye yardımcı olacaktır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Sağlık Haberleri