Yeşilçam’a damga vurmuştu! Meğer oğlu da ünlüymüş!

Yeşilçam’a damga vurmuştu! Meğer oğlu da ünlüymüş!

"Yanıyorsun Fuat abi" repliği ile hafızalara kazınan usta oyuncu, Ünal Gürel, 2002 yılında hayata veda etmişti. Ünlü ismin 57 yaşındaki oğlu da babası gibi oyunculuk yapıyor.

Yeşilçam'ın aksi adamı olarak bilinen efsane oyuncu iri cüssesi, sinirli halleri ve pala bıyığıyla hafızalara kazınmıştı. Ünal Gürel Gardırop Fuat, Karbonat Erol, Karamürselli Deli Hamdi, Fatsalı Osman, Barut Osman ve Kerpeten Hüsnü gibi karakterlerle Yeşilçam'a damgasını vurmuştu. Yeşilçam'ın yıldız ismi Ünal Gürel'in oğlu da kendisi gibi ünlüymüş..

Usta oyuncu Ünal Gürel özellikle Kemal Sunal ile birlikte rol aldığı Sakar Şakir filmindeki Gardırop Fuat rolüyle adını duyurmuştu. Yeşilçam'ın unutulmaz karakterlerinden biri olan Ünal Gürel, "Yanıyorsun Fuat abi" repliği ile hafızalara kazınmıştı.

Usta oyuncu Ünal Gürel, sanat hayatına tiyatro ile başlamıştı.

Ünal Gürel, Türk sinemasının çok sayıda 'kötü' adamına sesini veren usta bir seslendirme sanatçısıydı. Ünal Gürel, Kemal Sunal ile beraber rol aldığı komedi filmleriyle unutumazlar arasına girdi.

YEDİĞİ KIRAVAT MEĞER PESTİLDEN YAPILMIŞ!

Usta isim Ünal Gürel’in oynadığı filmlerden biri isi Kemal Sunal’ın başrollerini oynadığı Avanak Apti filmiydi. Gürel’in rol gereği yediği kravat Ekrem Gökkaya tarafından pestilden yapılmıştı. Ünal Gürel, Kibar Feyzo filminde de köye teftişe gelen Müdür Bey'i de seslendirmişti.

fuat-1.jpg

OĞLU DA KENDİSİ GİBİ TİYATROCU

Duayen isim Ünal Gürel’in oğlu da kendisi gibi sanatçı. Ünal Gürel'in 57 yaşındaki tiyatro oyuncusu oğlu Rüçhan Gürel, babasının adını verdiği bir tiyatro okulunda eğitmen olarak çalışıyor.

Usta oyuncunun oğlu Rüçhan Gürel'in babası Ünal Gürel ile benzerliği ise dikkat çekti.

fuat-2.jpg

ÜNAL GÜREL KİMDİR?

1935 yılında Adapazarı'nda doğan Ünal Gürel, 1950'li yıllarda Ankara Devlet Konservatuarı (Hacettepe Üniversitesi) Şan Bölümüne girdi. Babasının ani ölümüyle öğrenimini yarıda bırakarak tekrar İstanbul'a döndü.

Ünal Gürel, bir süre Zonguldak Toprak Mahsülleri ofisinde, bir süre de İstanbul'da Darüleceze'de çalıştı. Daha sonra İstanbul Şehir Tiyatroları'na oyuncu olmak üzere başvuran Gürel, 1960-61 sezonunda Şehir Tiyatrosu'nda oyuncu olarak göreve başladı.

Usta isim, Şehir Tiyatrolarından emekli olduktan sonra, Gazanfer Özcan ve Altan Erbulak'ın tiyatrolarında çalıştı. En son sahneye çıktığı tiyatro ise Abdullah Şahin'in Nokta Tiyatrosu idi. Ünal Gürel, tiyatro ve sinema oyunculuğunun yanı sıra seslendirmeler de yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN