Şok oldum! Bu içeceği her gün içiyoruz! Meğer o tür kanseri tetikliyormuş...

Şok oldum! Bu içeceği her gün içiyoruz! Meğer o tür kanseri tetikliyormuş...

Şok oldum! Bu içeceği her gün içiyoruz! Meğer o tür kanseri tetikliyormuş... Meme kanseri günümüzde oldukça yaygın bir hastalık olarak kabul edilmektedir. Ancak bu hastalık eski zamanlardan beri biliniyordu, Mısır mumyalarında bile kanser belirtileri ve çeşitli meme tümörleri bulundu.

ALMAN BESLENME UZMANLARI MEME KANSERİNİ TETİKLEDİĞİNİ BULDU

Bir çok etmen kadınlarda meme kanserine neden oluyor. Ama her şey yine de o kadar korkutucu değil. Günümüzde tıp, malign bir tümör oluşumu teşhisi konan bir kadına yardım etmek için yeterli bilgiye sahip. Tabii hastalık zamanında fark edilirse. Ancak en önemlisi, Alman beslenme uzmanlarının meme kanserinin ana nedenlerini bulmak için yürüttüğü çalışmalarda kısmi bir başarı elde etti.

sut-urunleri.jpg

KADINLARDA MEME KANSERİ

Bir kadın çok yağlı süt ürünleri tüketiyor ise , sağlığını riske atar. Alman beslenme uzmanları, özellikle süt, peynir ve süzme peynirde bulunan yağın yüksek tüketiminin, kötü huylu hücrelerin ortaya çıkmasına katkıda bulunan bir faktör olduğunu keşfettikleri çalışmalar yürütüyorlar

sut-urunu.jpg

FAZLA YAĞ TÜKETİMİ ÖSTROJEN VE PROGESTERON HORMANLARININ ÜRETİMİNİ ARTTIRIYOR

Fazla miktarda yağ tüketimi karın içi yağın artmasına neden olur ve östrojen ve progesteron hormonlarının üretimini arttırır.

Meme kanseri için en iyi önlem , tam yağlı süt ve tam yağlı sert peynir alımınızı sınırlamaktır.

Menünüzü yakından takip ederseniz, sadece fazla kilolu olmaktan değil, aynı zamanda bir takım tehlikeli hastalıkların ortaya çıkmasından da kaçınabileceksiniz.

sut.jpg

DOĞUM KONTROL HAPLARI DA KANSER RİSKİNİ ARTTIRIYOR

Doğum kontrol hapları almak da kadın vücudunda aşırı miktarda östrojene neden olabilir. Bu faktör meme kanserine yakalanma riskini birkaç kat arttırıyor.

Ne yazık ki, beslenme alışkanlığınızın ne anlama geldiğini unutuyoruz... Bir şeyler yemeden önce, gerçekten taze, sağlıklı bir ürün olup olmadığını, çok yağlı mı, her türlü kimyasalla fazla mı dolu olduğunu düşünün. Ona göre tüketin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN