Ali Koç'u yıkan haberin ardından Saraçoğlu ailesi sessizliğini bozdu! Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nun adı değişecek mi?

Fenerbahçe başkanı Ali Koç, 22 Temmuz 1998'de Aziz Yıldırım başkanlığındaki yönetim tarafından, eski başbakan Şükrü Saracoğlu'nun ismi verilerek 'Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu' olarak anılan Fenerbahçe Stadyumu'nun isminin değiştirmek için Saraçoğlu ailesi ve Ülker grubuyla görüşme gerçekleştireceklerini duyurmuş ancak sarı-lacivertli kulübün bu konuıda mevzuat engeline takılmıştı. Yaşanan bu gelişme sonrasında Saraçoğlu ailesi sessizliğini bozdu.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla açılışı 1908 yılında yapılan 90 yıl boyunca 'Fenerbahçe Stadı' olarak anılan ve 22 Temmuz 1998'de Aziz Yıldırım başkanlığındaki yönetim tarafından, eski başbakan Şükrü Saracoğlu'nun ismi verilerek 'Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu' olarak anılan Fenerbahçe Stadyumu'nun isminin değiştirilmesi teklifini gündeme aldıklarını açıklamıştı.

Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nun isminin değiştirilmesi teklifi sarı lacivertli camiada destek görürken Başkan Koç, isim değişikliği için Saraçoğlu ailesi ve Ülker grubuyla görüşme gerçekleştireceklerini duyurarak "100. yılımız tamamlanmadan, belki de 29 Ekim 2023 yılında hayata geçirelim. Siz varsanız biz de varız. Bunu yapmak için Saraçoğlu ailesiyle, Ülker gurubuyla görüşeceğiz ama bugün itibariyle 100. yılımızın en önemli vazifesi olarak bunu not edelim ve hep beraber gerçekleştirelim" açıklamasında bulunmuştu.

MEVZUAT ENGELİ

Başkan Koç'un bu açıklamalarının ardından Saraçoğlu ailesi ve Ülker grubunun 'isim değişikliği' teklifine vereceği yanıt merak konusu olurken sarı-lacivertli kulübün stadyum ismini değiştirme konusunda 'mevzuat' engeliyle karşılaştığı öğrenilmişti.

Kanarya, stadyum ismini değiştirme konusunda “Tesislere Ad Verme Yönetmeliği”nin 7. Maddesi’nde, “Ad verme ile ilgili yasaklar” bölümüne takılırken Saraçoğlu ailesi sessizliğini bozdu.

SARAÇOĞLU AİLESİ SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Milliyet gazetesinden Celal Umut Eren'e konuşan Türkiye Cumhuriyeti'nin 5. Başbakanı Şükrü Saraçoğlu'nun oğlu Yılmaz Saraçoğlu, Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nun isminin değiştirilmesi teklifi konusunda dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

"BİZ BUNDAN ONUR DUYARIZ"

Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nun isminin 'Atatürk Stadyumu' olarak değiştirilmesi halinde büyük mutluluk duyacaklarını kaydeden Yılmaz Saraçoğlu, Şükrü Saraçoğlu'nun Atatürk'e büyük sevgi beslediğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Biz bundan onur duyarız aile olarak. Stadyuma Atatürk isminin gelmesi bizi mutlu eder. Atatürk'ü hepimiz çok seviyoruz. Atatürk bizim ulu önderimiz. Babam Şükrü Saracoğlu, Mustafa Kemal Atatürk'ü çok severdi. Atatürk de babamı severdi, birlikte çalıştılar. Unutamadığımız birçok hatıramız var.

Babam Şükrü Saracoğlu, Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhurbaşkanlığı döneminde 3 önemli vazifede bulunmuştu. Maarif Vekilliği, Adliye Vekilliği ve Maliye Vekilliği görevlerini Atatürk zamanında yaptı. Daha sonra da 1938'ten sonra da Dışişleri Bakanlığı ve Başbakanlık görevlerinde bulundu"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Dünya devleri Arda’nın peşinde

Spor Haberleri