Bunu kimse beklemiyordu! Ali Koç'un en büyük hayali suya düştü: Sarı-lacivertli camiayı üzen haber

Bunu kimse beklemiyordu! Ali Koç'un en büyük hayali suya düştü: Sarı-lacivertli camiayı üzen haber

Fenerbahçe başkanı Ali Koç, 22 Temmuz 1998'de Aziz Yıldırım başkanlığındaki yönetim tarafından, eski başbakan Şükrü Saracoğlu'nun ismi verilerek 'Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu' olarak anılan Fenerbahçe Stadyumu'nun isminin değişimi konusunda "Bu biz bu talebin sonuna kadar arkasındayız" diye konuşmuştu. Ancak sarı-lacivertli ekibin bu konuda büyük bir engelle karşılaştığı öğrenildi.

Önceki gün 1907 Fenerbahçe Derneği'nin Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda gerçekleşen 30. Kuruluş yıldönümü etkinliğine katılan sarı-lacivertli ekibin Başkanı Ali Koç, açılışı 1908 yılında yapılan 90 yıl boyunca 'Fenerbahçe Stadı' olarak anılan ve 22 Temmuz 1998'de Aziz Yıldırım başkanlığındaki yönetim tarafından, eski başbakan Şükrü Saracoğlu'nun ismi verilerek 'Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu' olarak anılan Fenerbahçe Stadyumu'nun isminin değiştirilmesi teklifini gündeme aldıklarını açıklamıştı.

SARAÇOĞLU AİLESİYLE, ÜLKER GURUBUYLA GÖRÜŞECEĞİZ

Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nun isminin değiştirilmesi teklifi sarı lacivertli camiadan da destek görürken Başkan Ali Koç, isim değişikliği teklifine olumlu baktığını belirterek şunları söylemişti:

"1907 Fenerbahçe Derneği, 30'uncu yılında başkanı vesilesiyle önemli bir noktaya değindi. Bu konu aslında birkaç yıldır Yüksek Divan Kurulu'nda gündeme getirilir. Takibinde bununla ilgili Kongre Üyelerimizden mektuplar da almaya başladık. Stat ismi nasıl değişir? Mevzuata göre stat ismi yönetim kurulunun bir karar almasıyla değişir. Yaparız, çekinmeyiz ama bunun bir camia arzusu ve isteği olarak gerçekleşmesi her şeyden önemlidir. Bu biz bu talebin sonuna kadar arkasındayız. Bizim dönemimizde, sadece 1907 Derneği değil tüm camiamıza sesleniyorum, bu arzuyu, bu isteği ivedilikle, 100. yılımız tamamlanmadan, belki de 29 Ekim 2023 yılında hayata geçirelim. Siz varsanız biz de varız. Bunu yapmak için Saraçoğlu ailesiyle, Ülker gurubuyla görüşeceğiz ama bugün itibariyle 100. yılımızın en önemli vazifesi olarak bunu not edelim ve hep beraber gerçekleştirelim"

Fenerbahçe stadının adı değişti mi, ne zaman değişecek Şükrü Saraçoğlu Stadyumu Fenerbahçe'nin stadının yeni ismi ne oldu, neden değişiyor? - Galeri - Yaşam

MEVZUAT ENGELİ

Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nun ismini 'Atatürk Stadyumu' olarak değiştirmek isteyen Fenerbahçe'nin 'mevzuat' engeliyle karşılaştığı öğrenildi.

Milliyet Gazetesi'nden Mustafa Anıklı'nın haberine göre; Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün “Tesislere Ad Verme Yönetmeliği”nin 7. Maddesi’nde, “Ad verme ile ilgili yasaklar” bölümü bulunduğu öğrenildi.

“Ad verme ile ilgili yasaklar” bölümünde ise şu ifadelere yer verildiği kaydedildi:

1-) Gerçek ve tüzel kişiler tarafından açılan ve işletilen özel beden eğitimi ve spor tesislerine Atatürk’e ilişkin adlar ve sıfatlar verilemez.

2-) Bir şehirde benzer tesislerden sadece bir tanesine Atatürk’e ilişkin adlar verilebilir.

İstanbul’da, Atatürk Olimpiyat Stadı’nın varlığı, bu yönetmelik nedeniyle Fenerbahçe’nin elini, kolunu bağlıyor. Bu nedenle sarı-lacivertli yönetim ilk olarak bu mevzuatı aşmak için çalışma yapacak. Bunun dışında Fenerbahçe, 2025 yılında sözleşmesi sona erecek Ülker Grubu ve Saracoğlu ailesiyle de bir görüşme yaparak gerekli izni almaya çalışacak.

Bunun dışında Fenerbahçe, 2025 yılında sözleşmesi sona erecek Ülker Grubu ve Saracoğlu ailesiyle de bir görüşme yaparak gerekli izni almaya çalışacak. Stadın adının değişebilmesi için, genel kurul veya yönetim kurulu kararı da yeterli olmayacak. Yine mevcut yönetmeliğe göre, “Genel Müdürlük mülkiyeti ve/veya kullanımında bulunan tesislere verilecek adlar ile Genel Müdürlük mülkiyetinde veya kullanımında olup kulüplere, diğer kurum ve kuruluşlara devredilen, kiralanan, sınırlı ayni hak tesis edilen gençlik ve spor tesislerinin adları Genel Müdürün teklifi ve Bakanın onayı ile verilebilir ve değiştirilebilir” maddesi bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN