Ülkemizde yaş sebze ve meyve üretiminde ilk sıralarda olan illerinden Mersin’de turfanda örtü altı ve açıkta yetiştirilen ürünlerin hasadı devam ediyor. Bölgede siyah inci olarak bilinen kara üzümün hasadı da başladı.
Ülkemizde yaş sebze ve meyve üretiminde ilk sıralarda olan illerinden Mersin’de turfanda örtü altı ve açıkta yetiştirilen ürünlerin hasadı devam ediyor. Bölgede siyah inci olarak bilinen kara üzümün hasadı da başladı.
Yurt içi ve yurt dışında satışı yapılan erkenci üzümler, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da üreticinin yüzünü güldürdü. Hasadı yeni başlayan kara üzüm, kalitesine göre 250 TL’den satılıyor.
İŞÇİLİĞİ AZ GETİRİSİ İYİ
Turfanda üzüm üretimi yaptıklarını belirten İrfan Yanaroğlu, "Siyah inci, siyah altın diyelim. Şu anda iyi getirisi var, işçiliği az. Daha önce domates gibi sebze üretiyorduk. Domatesin süresi uzun. Ama üzüm öyle değil. Üzümün 20 gün sonra hasadı biter. Haftada veya 10 günde bir su verirsin, senden istediği bir şey yok başka. İki dönüm seraya bir adam yeter hatta on dönüm seraya yine bakar" ifadelerini kullandı.
“REKOLTEMİZ ÇOK İYİ”
Erdemli’de örtü altı turfanda üzüm üretildiğini belirten Ziraat Mühendisi Emine Yaman Kulu da"Beyaz Yalova çeşidimiz var, siyah incimiz var. Yalova çeşidimizi 15 gündür hasat ediyoruz. Bugün itibarıyla da siyah incimize başladık. Siyah incimiz tatlı, sofralık bir çeşit, iri taneli. Bu yıl hasadımız 15 gün gecikti ama rekoltemiz çok iyi. Bol bol yağışlı günler gördük, güneşi az gördük, bundan dolayı biraz hasadımız gecikti" dedi.