Ali Koç resmen açıkladı: 24 yıl sonra bir ilk! Fenerbahçe Stadyumu'nun ismi değişiyor

Ali Koç resmen açıkladı: 24 yıl sonra bir ilk! Fenerbahçe Stadyumu'nun ismi değişiyor

Fenerbahçe başkanı Ali Koç, 22 Temmuz 1998'de Aziz Yıldırım başkanlığındaki yönetim tarafından, eski başbakan Şükrü Saracoğlu'nun ismi verilerek 'Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu' olarak anılan Fenerbahçe Stadyumu'nun isminin değişimi konusunda "Bu biz bu talebin sonuna kadar arkasındayız" diye konuştu.

1907 Fenerbahçe Derneği, 30'uncu yılını özel bir gece ile kutladı. Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda gerçekleşen gecenin açılış konuşmasını ünlü komedyen Cem Yılmaz yaparken gecenin sunuculuğunu ise ünlü oyuncu Çağla Şikel üstlendi.

Gecede, açılışı 1908 yılında yapılan 90 yıl boyunca 'Fenerbahçe Stadı' olarak anılan ve 22 Temmuz 1998'de Aziz Yıldırım başkanlığındaki yönetim tarafından, eski başbakan Şükrü Saracoğlu'nun ismi verilerek 'Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu' olarak anılan Fenerbahçe Stadyumu'nun isminin değiştirilmesi gündeme geldi.

ÜYELER TARAFINDAN ALKIŞLARLA DESTEKLENDİ

1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Rıfat Perahya, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda düzenlenen derneğin 30’uncu Yıl Kutlaması’nda yaptığı konuşmada Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi Ülker Stadyumu’nun adının Atatürk Stadyumu olmasını talep etti. Talep, üyeler tarafından alkışlarla desteklendi.

Fenerbahçe Stadyumu'nun ismi Atatürk Stadyumu oluyor!

1907 Fenerbahçe Derneği olarak önemli bir karar aldıklarını dile getiren Perahya, "Cumhuriyetin 100'üncü yılında Fenerbahçe'mize çok yakışacağına inandığımız bu kararı, bu büyük kalabalığın önünde büyük bir heyecanla paylaşmak istiyorum. 1907 yılından beri evimiz olan, Kadıköy'de Papazın çayırı olarak başlayıp atmosferiyle 115 senedir Fenerbahçe'mize güç verip rakiplerimizi hayran bırakan stadımızın adının Cumhuriyet'in 100'üncü yılında Atatürk Stadyumu olarak değiştirilmesini Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanımız ve Yönetim Kurulu'ndan talep ediyoruz. Bu ismin Fenerbahçe'mize çok yakışacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Fenerbahçe stadının adı değişti mi, ne zaman değişecek Şükrü Saraçoğlu Stadyumu Fenerbahçe'nin stadının yeni ismi ne oldu, neden değişiyor? - Galeri - Yaşam

"BU BİZ BU TALEBİN SONUNA KADAR ARKASINDAYIZ"

Perajya'nın ardından konuşan Fenerbahçe Başkan Ali Koç da teklifi olumlu bulduğunu belirterek şunları söyledi:

"1907 Fenerbahçe Derneği, 30'uncu yılında başkanı vesilesiyle önemli bir noktaya değindi. Bu konu aslında birkaç yıldır Yüksek Divan Kurulu'nda gündeme getirilir. Takibinde bununla ilgili Kongre Üyelerimizden mektuplar da almaya başladık. Stat ismi nasıl değişir? Mevzuata göre stat ismi yönetim kurulunun bir karar almasıyla değişir. Yaparız, çekinmeyiz ama bunun bir camia arzusu ve isteği olarak gerçekleşmesi her şeyden önemlidir.

SARAÇOĞLU AİLESİYLE, ÜLKER GURUBUYLA GÖRÜŞECEĞİZ

Bu biz bu talebin sonuna kadar arkasındayız. Bizim dönemimizde, sadece 1907 Derneği değil tüm camiamıza sesleniyorum, bu arzuyu, bu isteği ivedilikle, 100. yılımız tamamlanmadan, belki de 29 Ekim 2023 yılında hayata geçirelim. Siz varsanız biz de varız. Bunu yapmak için Saraçoğlu ailesiyle, Ülker gurubuyla görüşeceğiz ama bugün itibariyle 100. yılımızın en önemli vazifesi olarak bunu not edelim ve hep beraber gerçekleştirelim"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN