Ali Koç ve Fenerbahçe'ye üzücü 'Atatürk' açıklaması

Ali Koç ve Fenerbahçe'ye üzücü 'Atatürk' açıklaması

Fenerbahçe'de, Ülker Stadı'nın Atatürk Stadı şeklinde değiştirilmesi gündem konusuyken, "Tesislere Ad Verme Yönetmeliği" bir ilde sadece tek bir tesise "Atatürk" ismi verilmesine izin veriyor.

Fenerbahçe’de, Ülker Stadı Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nin isminin “Atatürk Stadı”na çevrilmesi teklifi, camiada büyük heyecan yarattı. Fakat sarı-lacivertli kulübün önünde bu konuda önemli bir mevzuat engeli bulunuyor. Odatv'nin haberine göre; Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün “Tesislere Ad Verme Yönetmeliği”nin 7. Maddesi’nde, “Ad verme ile ilgili yasaklar” bölümü bulunmakta.

Yönetmelikta ise şu ifadeler yer alıyor:

1-) Gerçek ve tüzel kişiler tarafından açılan ve işletilen özel beden eğitimi ve spor tesislerine Atatürk’e ilişkin adlar ve sıfatlar verilemez.

2-) Bir şehirde benzer tesislerden sadece bir tanesine Atatürk’e ilişkin adlar verilebilir.

İstanbul’da, Olimpiyat Stadı’nın bir diğer isminin de Atatürk olması, bu yönetmelik sebebi ile de Fenerbahçe’nin isteğinin önüne geçiyor. Bu sebep ile sarı-lacivertli yönetim ilk olarak bu mevzuatı aşmak için çalışma yapacak.

Bunun dışında Fenerbahçe, 2025 yılında sözleşmesi sona erecek Ülker Grubu ve Saracoğlu ailesiyle de bir görüşme yaparak gerekli izni almaya çalışacak. Stadın adının değişebilmesi için, genel kurul veya yönetim kurulu kararı da yeterli olmayacak. Yine mevcut yönetmeliğe göre, “Genel Müdürlük mülkiyeti ve/veya kullanımında bulunan tesislere verilecek adlar ile Genel Müdürlük mülkiyetinde veya kullanımında olup kulüplere, diğer kurum ve kuruluşlara devredilen, kiralanan, sınırlı ayni hak tesis edilen gençlik ve spor tesislerinin adları Genel Müdürün teklifi ve Bakanın onayı ile verilebilir ve değiştirilebilir” maddesi bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN