Galler'i deviren İran'ın dünyaca ünlü yıldızından Fenerbahçe itirafı: Muhabir bile şaşırdı!

Galler'i deviren İran'ın dünyaca ünlü yıldızından Fenerbahçe itirafı: Muhabir bile şaşırdı!

2022 Dünya Kupası'nda B Grubu'ndaki ikinci haftada Galleri 2-0 geçen İran'da 27 yaşındaki golcü futbolcu Sardar Azmoun'un yayıncı kuruluş TRT'ye verdiği röportajda Türkçe konuşması herkesi şaşırtırken yıldız futbolcudan Fenerbahçe itirafı geldi.

Dünyanın dört bir yanındaki futbolseverlerin büyük bir ilgiyle takip ettiği 2022 Dünya Kupası'nda gruplardaki ikinci maçların heyecanı başladı. Günün ilk müsabakasında B Grubu’nda Galler ile İran, Ahmad bin Ali Stadyumu’nda karşılaştı.

İlk maçta İngiltere'ye 6-2 mağlup olan Portekizli teknik adam Carlos Queiroz yönetimindeki İran, Galler'i 2-0 mağlup ederek gruptan çıkma yolunda büyük bir avantaj yakaladı. İran gruptaki son karşılaşmada ABD ile karşılaşacak. Portekizli teknik adam yönetimindeki İran, rakibini mağlup etmesi halinde gruptan çıkma sevinci yaşayacak.

serd.jpg

TÜRKÇE KONUŞTU HERKESİ ŞAŞIRTTI

İran'ın zaferiyle sonuçlanan karşılaşmada 68 dakika sahada kalan 27 yaşındaki golcü futbolcu Sardar Azmoun, karşılaşma sonunda Dünya Kupası'nın yayıncı kuruluşu TRT'nin sorularını Türkçe yanıtlayarak herkesi şaşırttı.

Alman ekibi Bayer Leverkusen'de forma giyen golcü futbolcu, galibiyetten dolayı mutluluk duyduğunu belirtirken Fenerbahçe'den teklif aldığını da açıkladı. Rus devi Zenit'in formasını giydiği günlerde Fenerbahçe'ye gol attığını hatırlatan Azmoun, sarı-lacivertli ekibe gol attığı için özür diledi.

Fenerbahçe taraftarı olduğunu söyleyen Serdar Azmoun, sarı-lacivertli takımda forma giymek istediğini açıkladı.

"BEN TÜRKMEN'İM..."

TRT muhabirinin sorularını yanıtlayan 27 yaşındaki golcü, "Ben Türkmen'im ve Türkçe biliyorum. Türkler'i çok seviyorum. Türkler benim canım." dedi.

İNŞALLAH BİR GÜN FENERBAHÇE'DE OYNARIM

'Türkiye'de oynar mısın?' sorusuna da yanıt veren Azmoun, "Ben Fenerbahçe'yi çok seviyorum. Bana teklif vardı, biliyorum. İnşallah bir gün Fenerbahçe'de oynarım. Fenerbahçe'ye gol attığım için özür dilerim. Ama şimdi Bayer Leverkusen'de oynama zamanı" diye konuştu.

Golcü futbolcunun bu açıklamaları sonrasında TRT muhabirinin yaşadığı şaşkınlık dikkatleri çekeren Azmoun'un açıklamaları kısa süre içinde çok sayıda yorum ve beğeni aldı.

HALK SOKAKLARA DÖKÜLDÜ

Galler galibiyetinin galibiyetin ardından ülkenin birçok şehrinde sevinç gösterileri düzenlendi. Başkent Tahran’da 5 ayrı noktada sinevizyonla halka açık maç izletilirken gollerden sonra izleyiciler ayağa fırlayarak birbiriyle sevincini paylaştı.

Maç bitiminin ardından arabalarla konvoy yapıp korna çalarak sevinç gösterisinde bulunan halk meydanlarda buluşarak marşlar okuyup sloganlar attı.

na.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN