Savunmada öncelik yerlide

Savunmada öncelik yerlide

Süper Lig’in lideri Fenerbahçe’de ikinci devre hazırlıkları tüm hızıyla devam ederken savunma takviyesi için çalışmalar başladı. Sarı-Lacivertli yönetim, yabancı kuralını göze alarak Samet Akaydın ve Kaan Ayhan’ı liste başına alırken oyuncuların kulüpleri ile görüşmelere başladı.

Spor Toto Süper Lig’de liderlik koltuğunda yer alan ve UEFA Avrupa Ligi’nde yoluna kayıpsız devam eden Fenerbahçe, devre arasında transfer çalışmalarına başladı. Sarı-Lacivertli ekip, teknik direktör Jorge Jesus’un isteği doğrultusunda savunma merkezini güçlendirecek. 3 kulvarda mücadele eden ve sürekli rotasyon yapan Portekizli teknik adam, yaşanan sakatlıklar ve yorgunluk nedeniyle Dünya Kupası arasına mağlubiyetle girmişti. Takımın düşüş yaşamadan sezon boyunca temposunu korumak isteyen deneyimli çalıştırıcı bu sebeple savunma hattındaki sorunlara dikkat çekmişti.

Fenerbahçe, ara transfer sezonunda kadrosuna bir stoper takviyesi yapmak istiyor. Teknik direktör Jorge Jesus, Luan Peres’in sakatlık durumunu yakından takip etse de, yıldız oyuncunun sahalara formda dönüp dönmeyeceği henüz netlik kazanmadı. Fenerbahçe’de, yerli opsiyonundan dolayı ilk hedef Samet Akaydın. Adana Demirspor forması giyen Samet, A Milli Takım’a kadar yükselmişti. Fenerbahçe, Adana Demirspor yönetimiyle bu transfer için temaslarını sürdürüyor. Jesus, Samet transferine onay verirken, yetenekli futbolcuyu kadrosunda görmekten memnuniyet duyacağını yönetime iletti. Samet için Beşiktaş ve Galatasaray’ın da devrede olması oyuncunun maliyetini yükseltiyor.

Sarı-Lacivertliler, ezeli rakiplerinin peşinde olduğu bir başka yerli savunmacıyı da yokluyor. A Milli Futbol Takımının ve Sassuolo’nun yıldızı Kaan Ayhan için Fenerbahçe yönetimi, yoğun mesai harcıyor. Kaan’ın yurt dışında tecrübeli olması, Milli Takım’da da başarılı performans sergilemesi transferdeki en büyük etkenlerden. Öte yandan Fenerbahçe, Kaan için Sassuolo’dan indirim talep ediyor. İtalyan temsilcisi ilk etapta oyuncusunu bonservisiyle vermek istiyor. Sassuolo yönetimi, 3 sezondur gelen tekliflerde geri adım atmaması ile ön plana çıkarken Sarı-Lacivertli yönetim ise söz konusu inadı kırmak için yoğun bir çalışma içinde.

JESUS KALMAYA SICAK BAKIYOR

Fenerbahçe ile 1 yıllık sözleşme yapan Jorge Jesus’un sezon sonunda mukavele yenileyip yenilemeyeceği camiada büyük merak konusu. Portekizli hoca yöneticilerle yaptığı son görüşmede bu konuyla ilgili önemli ipuçları vardı. Türkiye’de mutlu olduğunu ifade eden Jesus şunları söyledi: “Bu kulübü İstanbul’u ve bu ülkenin insanlarını seviyorum. Burada çalışmaktan memnunum. Yönetimle de uyum içindeyiz. Bunlar benim için önemli” Jesus’un bu sözleri “Devam etmeye sıcak bakıyor” şeklinde yorumlandı. Portekizli teknik adam, Süper Lig lideri Fenerbahçe’yi UEFA Avrupa Ligi’nde gruplardan lider olarak çıkarma başarısı gösterdi.

KANARYA’NIN RAKİBİ VALLECANO

Kulüpler Birliği Vakfının iş birliği içinde olduğu LaLiga ile düzenlediği ve Türkiye’den Fenerbahçe, Galatasaray, İspanya’dan da Vilarreal ile Rayo Vallecano’nun katıldığı Dostluk Turnuvası bugün İstanbul’da başlayacak. Fenerbahçe’nin Ülker Stadı’nda Rayo Vallecano’yu konuk edeceği maçla başlayacak turnuvanın programı şöyle: Bugün: 20.00 Fenerbahçe-Rayo Vallecano (Ülker), 3 Aralık Cumartesi: 16.00 Galatasaray-Rayo Vallecano (Nef), 19.00 Fenerbahçe-Villarreal (Ülker), 6 Aralık Salı: 20.00 Galatasaray-Villareal (Nef).

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN