Türk hakemleri tempoyu köreltiyor

Türk hakemleri tempoyu köreltiyor

Fenerbahçe’den kiralık olarak Hull City’e giden Dimitris Pelkas, Türk hakemlerinin oyunu sık durdurduğunu söyledi. İngiltere’de oyunun akıcı olduğunu belirten Pelkas “İngiltere’de hakemlerin faul çalmaları Türkiye’ye göre çok zor” dedi.

Fenerbahçe’nin sezon başında İngiltere Championship ekiplerinden Hull City’e kiraladığı Yunan oyuncu Dimitris Pelkas, Süper Lig’de hakemlerin oyunun akışına olumsuz müdahale ettiğini iddia etti. Sarı-Lacivertli ekipte 2 sezon forma giyen 29 yaşındaki orta saha oyuncusu, Hull City’nin 2022 FIFA Dünya Kupası arasında Antalya’da gerçekleştirdiği kampta açıklamalarda bulunurken yeni takımında mutlu olduğunu vurguladı.

Süper Lig ile Championship arasında en büyük farklılıkların hakemler olduğunu dile getiren tecrübeli oyuncu, şöyle devam etti: “Süper Lig ile Championship arasında çok ciddi bir tempo farkı var. Bunu sahada hissedebiliyoruz. Bence bunun sebebi hakemler. İngiltere’de hakemler oyunu durdurmuyor. Oyunun akmasına, kendi kendine oynanmasına izin veriyorlar ve bunu hakemler istiyor. Faul çalmaları Türkiye’ye göre çok zor. Bizim ligimizde hiç kolay faul çalınmıyor. Bir yerde okuduğuma göre İngiltere’de top neredeyse 10-15 dakika daha fazla oyunda kalıyor. Bundan dolayı temponun yüksek olduğuna eminim.”

İngiltere’de kendisi için yeni bir maceraya yelken açtığını vurgulayan Pelkas, Fenerbahçe’ye ilişkin “Fenerbahçe’de hem taraftarlar hem de sokaktaki insanlar tarafından çok güzel bir sevgi gördüm. Beni hep sevgiyle karşıladılar. Geçen eşimle Türkiye’de çok güzel 2 senemizin geçtiğini konuştuk. Ancak şu an kendim için yeni bir maceradayım. Burası da harika bir yer ve taraftarlar beni çok seviyor” değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN