Arjantin rüzgârı tersine çevirdi

Arjantin rüzgârı tersine çevirdi

2022 FIFA Dünya Kupası C Grubu’na Suudi Arabistan yenilgisi ile başlayan Arjantin, sırasıyla Meksika ve Polonya’yı devirerek adını son 16 turuna yazdırdı. D Grubu’nda ise Avustralya, aldığı sürpriz galibiyetlerle Danimarka’yı turnuva dışına iterek bir üst tura çıktı.

2022 FIFA Dünya Kupası C Grubu’nda oynanan 3. ve son karşılaşmaların ardından Arjantin 6 puanla lider, Polonya ise 4 puan ve averajla 2’nci olarak son 16 turuna adlarını yazdırdı. Dünya Kupası’na Suudi Arabistan karşılaşması ile başlayan Arjantin, Lionel Messi’nin golüyle öne geçse de ikinci yarıda kalesinde gördüğü gollerin ardından şok bir mağlubiyet yaşamıştı. Rakiplerinin aldığı skorlarla üst tur şansı zora giren Arjantin, ikinci maçında Meksika’yı mağlup ederken kader maçında ise Polonya’yı 2-0’la devirerek grubunu liderlik koltuğunda tamamladı.

Polonya ile oynanan karşılaşmada bir penaltı kaçıran Tangocular, Mac Allister ve Julian Alvarez’in golleriyle son 16 biletini cebine koydu.Grubun aynı saatte başlayan bir diğer karşılaşmasında ise Suudi Arabistan ile Meksika, Lusail Stadı’nda karşılaştı. Meksika, 47. dakikada Henry Martin, 52. dakikada Luis Chavez’in golleriyle skoru 2-0’a getirdi. Suudi Arabistan’da Salem Al Dawsari, 90+5. dakikada attığı golle farkı 1’e indirdi: 1-2. Karşılaşmada başka gol olmayınca Meksika mücadeleyi 2-1 kazandı. Bu sonucun ardından Meksika averaj farkıyla turnuva dışında kaldı. 2022 FIFA Dünya Kupası D Grubu’nda oynanan son maçlarda ise heyecan doruktaydı.

Tur arayışındaki Tunus ile lider Fransa, Education City Stadı’nda karşı karşıya geldi. Fransa’nın yedek ağırlıklı çıktığı maçta Tunus, 58. dakikada Wahbi Khazri’nin attığı gol ile 1-0 öne geçti. Karşılaşmada başka gol olmayınca Tunus sahadan 1-0 galip ayrıldı. Bu sonucun ardından Fransa grubu 6 puan ve averajla lider, Tunus ise 4 puanla 3’üncü sırada tamamladı.Grubun aynı saatte başlayan diğer karşılaşmasında ise Avustralya ile Danimarka, Al Janoub Stadı’nda karşılaştı. İlk yarısı 0-0 sona eren karşılaşmada Avustralya, 60. dakikada Mathew Leckie’nin ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçti. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Avustralya, Danimarka’yı 1-0 mağlup etti. Bu sonucun ardından Avustralya grubu 6 puan ve averajla 2’nci, Danimarka ise 1 puanla son sırada bitirdi. Oynanan karşılaşmaların ardından Dünya Kupası son 16 turunda Arjantin-Avustralya, Fransa-Polonya eşleşmeleri oluştu.

GANA 2010’UN RÖVANŞINI İSTİYOR

Dünya Kupası’nda Gana ile Uruguay, H Grubu’nda son maçında karşı karşıya gelecek. 6 puanlı Portekiz’in turu garantilediği grupta, Gana’ya Uruguay karşısında galibiyet yetiyor. Karşılaşma berabere biterse, Güney Kore de Portekiz’i yenerse, ikincilik için averaj belirleyici olacak. Uruguay ise kaybetmesi ve berabere kalması halinde elenecek. Uruguay ve Güney Kore’nin maçlarını kazanması durumunda tur biletini averajı iyi olan takım alacak. Güney Kore’nin eksi 1, son sıradaki Uruguay’ın ise eksi 2 averajı var. 2010 Dünya Kupası çeyrek finalinde karşılaşan iki ekipten Uruguay yarı final biletini almıştı. Suarez’in çizgi üzerinde eliyle kurtardığı top maçın kaderini değiştirirken Gana, bu defa Uruguay’dan rövanş almayı istiyor.

G GRUBU’NDA SON BİLET SAVAŞI

Katar’da devam eden 2022 FIFA Dünya Kupası’nda İsviçre, G Grubu’ndaki son maçında bugün Sırbistan ile karşılaşacak. Teknik direktör Murat Yakın yönetimindeki İsviçre, 1-0’lık Kamerun galibiyetiyle başladığı kupadaki ikinci maçında Brezilya’ya tek golle yenildi. Neymar’ın sakatlandığı maçta Brezilya’ya 2-0 yenilen Sırbistan ise Kamerun ile 3-3 berabere kalarak tek puanını aldı. İsviçre kazanır, Brezilya kaybederse, grup liderini averaj belirleyecek. İsviçre berabere kalır, Kamerun Brezilya’yı yenerse, son 16 turuna çıkan takım için averaja bakılacak. Birer puana sahip Kamerun ve Sırbistan’ın rakiplerini yenmesi halinde, ikincilik yine averajla belli olacak. Kamerun’un eksi 1, son sıradaki Sırbistan’ın eksi 2 averajı bulunuyor. Üst tura çıkacak takım, son 16 turunun en son biletini almış olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN