2022 FIFA Dünya Kupası'nda Hollanda ilk çeyrek finalist

2022 FIFA Dünya Kupası'nda Hollanda ilk çeyrek finalist

Katar'ın ev sahipliğini yaptığı 2022 FIFA Dünya Kupası son 16 turu mücadelesinde Hollanda ve ABD takımları, Khalifa International Stadyumu'nda karşılaştı. Hollanda, ABD’yi 3-1 yenerek adını çeyrek finale yazdıran ilk ekip oldu.

2022 FIFA Dünya Kupası’nda Son 16 Turu’nda Hollanda, ABD’yi 3-1 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı.

Kupada son 16 Turu heyecanı başladı. A Grubu’nu 7 puanla lider tamamlayan Hollanda, B Grubu’nun ikincisi ABD ile Khalifa Stadyumu’nda karşılaşırken, mücadelede Brezilyalı hakem Wilton Sampaio düdük çaldı. Portakallar, 10. dakikada Depay’ın attığı golle 1-0 öne geçti.

HOLLANDA, ÇEYREK FİNALE YÜKSELEN İLK TAKIM OLDU

ABD ise etkili hücumlar geliştirse de sonuç alamadı. Hollanda, Blind’in golüyle farkı 2’ye çıkartırken, bu gol ilk yarının da sonucu oldu. Antalyaspor’un ABD’li forveti Haji Wright, 67. dakikada oyuna dahil olurken, 76. dakikada attığı golle skoru 2-1 yaptı. Bu dakikadan sonra maçta tempo artarken, 81. dakikada gelişen Hollanda atağında Dumfries takımı adına 3. golü kaydetti. Kalan dakikalarda başka gol olmazken, sahadan 3-1 galip ayrılan Hollanda, çeyrek finale yükselen ilk takım oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN