Almanya ve Belçika elendi FIFA Dünya Kupası'nın formatını değiştirdi: Tarihi karar!

Almanya ve Belçika elendi FIFA Dünya Kupası'nın formatını değiştirdi: Tarihi karar!

Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'nda bu akşam oynanacak dört maç ile grup aşaması tamamlanacak. Turnuva öncesinde favoriler arasında gösterilen Belçika ve Almanya, tarihi turnuvaya henüz grup aşamasında veda ederek hayal kırıklığı yaratırken FIFA'nın Dünya Kupası formatında bazı değişikliklere gideceği öğrenildi.

Dünyanın dört bir yanındaki futbolseverlerin büyük bir ilgiyle takip ettiği 2022 Dünya Kupası'nda heyecan, grup aşamalarındaki son maçlarla devam ediyor.

Katar'da düzenlenen ve futbol tarihinin 22. Dünya Kupası olan tarihi turnuvada, bu akşam oynanacak olan Kamerun- Brezilya, Sırbistan- İsviçre, Gana- Uruguay ve Güney Kore Portekiz maçlarıyla grup aşaması tamamlanacak. Yarın akşam oynanacak Hollanda- ABD ve Arjantin- Avustralya maçlarıyla son 16 turu başlayacak.

Fas son 16 rakibi kim, kimle eşleşti? 2022 Dünya Kupası'nda Fas gruptan çıktı mı, son 16'da hangi takımla eşleşti? - Haberler

FAS TARİH YAZDI

Tarihi turnuvada F Grubu'nda Hırvatistan, Belçika ve Kanada ile mücadele eden Fas, turnuvanın en büyük mucizelerinden birine imza atarak topladığı 7 puanla grubu lider olarak tamamladı. Dün akşam Kanada'yı 2-1 ile geçen Fas, 1986'dan sonra ilk kez son 16 turuna yükselerek tarihi bir başarıya imza attı. Turnuva öncesinde favoriler arasında gösterilen Lukaku, Hazard ve Mertens gibi dünyaca ünlü yıldızlara sahip Belçika ise Hırvatistan ile 0-0 berabere kalarak grubu üçüncü sırada tamamladı ve Dünya Kupası'na henüz grup aşamasında veda ederek turnuvanın en büyük hayal kırıklığına imza attı.

Japonya, Almanya'yı mağlup etti - YENİ ASYA

JAPONYA SÜRPRİZİ

E Grubu'nda ise Japonya, turnuvanın favorileri arasında gösterilen İspanya ve Almanya'yı geride bırakarak topladığı 6 puanla grubunu lider olarak tamamladı.

ALMANYA 2018'İ TEKRARLADI

İspanya, grup aşamasını Japonya'nın hemen arkasında tamamlarken son olarak 2014 Dünya Kupası'nda şampiyonluğa ulaşan Almanya ise büyük bir hayal kırıklığına imza atarak tıpkı 2018 Dünya Kupası'nda olduğu gibi bu turnuvada da gruptan çıkamadı.

Almanya ve Kosta Rika kupaya veda etti

FIFA DÜNYA KUPASI'NIN FORMATINI DEĞİŞTİRECEK

Katar'daki 2022 Dünya Kupası, pek çok futbolsever tarafından 'tarihin en şaşırtıcı Dünya Kupası' olarak gösterilirken dünya futbolunun patronu FIFA'nın ABD, Meksika ve Kanada'nın ortaklaşa düzenleyeceği 2026 Dünya Kupası'nın formatında bazı değişiklikler yapacağı öğrenildi.

Milliyet gazetesinin The Athletic'e dayandırdığı habere göre; 2026 Dünya Kupası, tarihe geçecek yeniliklere sahne olacak. En büyük değişim takım sayısında olacak, ülke sayısı 32’den 48’e yükselecek. Böylece grup sayısı artarak 3’erli takımdan 16 olacak. Gruplarda ilk 2 sırayı alan takımlar son 32 turuna kalacak.

BONUS PUAN İÇİN PENALTI ATIŞLARI

2022 Dünya Kupası’nda özellikle grup aşamasında en çok eleştiri 0-0 biten maçlara olmuştu. Hatta golsüz biten İngiltere-ABD maçında statta protesto edilmiş, tüm dünyada yankı uyandırmıştı. Bu nedenle FIFA bu konuda da hamle yapmayı istiyor. 2026’da Gruplarda berabere bitecek maçlarda, bir takıma bonus puan için penaltı atışları düşünülüyor. Böylece 0-0 berabere biten maçlara da heyecan katılması sağlanacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN