Cimbom’dan sol bek harekâtı

Cimbom’dan sol bek harekâtı

Teknik direktör Okan Buruk yönetiminde şampiyonluk hedefine yürüyen Galatasaray’da kadro güçlendirme çalışmaları başladı. Sarı-Kırmızılı ekip, transferde önceliğini sol bek pozisyonuna verirken bu doğrultuda 2 yerli ve 2 yabancı ismi liste başına yazdı.

Sezon başında köklü bir değişime giden Galatasaray’da teknik direktör Okan Buruk’la yola devam edilmişti. Sezona yaptığı yıldız transferlerle başlayan Sarı-Kırmızılı ekip, geç de olsa ritim tutturmuştu. Teknik heyetin değişmesiyle takım içinde de köklü değişimlere uğrayan Galatasaray’da birçok futbolcuyla da yollar ayrılmıştı. Süper Lig’e verilen Dünya Kupası arasında mevcut kadroda sorunsuz işleyen bölgelerdeki oyuncuları elinde tutmak isteyen Sarı-Kırmızılı teknik heyet, aksaklık yaşanan mevkilere ise takviye yapmak istiyor.

Teknik direktör Okan Buruk yönetiminde çalışmalarına başlayan Cimbom’da sezonun ilk bölümünde forma şansı bulmakta zorlanan isimlerin üzerine düşülüyor. Teknik heyet ikinci devrede tüm oyuncularını rotasyona dahil etmeyi hedeflerken kadronun oturan iskeletini de dinç tutmuş olacak.

Teknik direktör Okan Buruk’la gözünü şampiyonluğa diken Cimbom, son haftalarda yaptığı çıkışla taraftarlarını memnun ederken puan tablosunda da üst sıralara tırmanmıştı. Dünya Kupası arasına 3 galibiyetle giren Galatasaray, şampiyonluk yarışında direkt rakipleri olan Başakşehir’i 7-0 gibi ağır bir skorla mağlup ederken, Beşiktaş’ı da sahasında 2-1 mağlup etmişti. Yapılan transferlerin oyun anlayışına uymasının sevincini yaşayan Okan Buruk ve teknik heyet, yakalanan ritmi sürdürmek için kollarını sıvadı.

Aslan’ın ilk hedefi savunmaya takviye yapmak olacak. Galatasaray’da bir türlü bekleneni veremeyen Patrick Van Aanholt’un yerine bir sol bek almak isteyen Cimbom, şimdiden transfer arayışı içine girdi. Sol bek için 2 yerli ve 2 yabancı futbolcunun şartlarını araştıran Sarı-Kırmızılılar, yerli olarak Süper Lig’den Uğur Çiftçi’yi ve Schalke 04 forması giyen Kerim Çalhanoğlu’yu istiyor. Sol beke yabancı olarak düşünülen isimlerse Santos Laguna forması giyen Omar Campos ve Uruguay’lı Matias Vina oldu. Meksikalı sol bek Omar Campos’u yakından inceleyen Galatasaray, Roma’da fazla forma şansı bulamayan 25 yaşındaki sol bek Matias Vina için de girişimlerde bulunacak.

DENİZ’DE RAKİP HERTHA BERLİN

Son dönemde adı sık sık Galatasaray ile anılan Deniz Undav için Almanya ekibi Hertha Berlin’in devreye girdiği iddia edildi. Okan Buruk’un performansında memnun olmadığı Haris Seferovic’in yerine transfer etmek istediği Deniz Undav İngiltere Premier Lig takımlarından Brighton forması giyiyor. 2021/2022 sezonunda Royale Union Saint Gilloise forması ile ön plana çıkan Undav sahada çıktığı 33 maçta 25 gol atarken 10 kez de asist yapmıştı. Brighton’a 7 milyon euro karşılığında transfer olan Deniz Undav, bu sezon Premier Lig’de 8 maçta 94 dakika süre aldı. Carabao Cup’ta süre alan Undav iki maçta 1 gol sevinci yaşadı.

ASLAN GÖZÜNÜ SHAMAR’A DİKTİ

Ocak ayı transfer sürecini hızlı geçirmek isteyen Cimbom şimdiden transfer çalışmalarına başladı. Okan Buruk’un Seferovic ve Gomis’in performansından memnun olmaması sonucunda bir forvet almak isteyen Galatasaray 1.92’lik golcü Shamar Nicholson için girişimlere başladı. Özellike hava toplarında etkili olan Nicholson, Spartak Moskova forması giyiyor. 2019 yılında Belçika ekibi Charleroi takımına transfer olan Nicholson, Charleroi formasıyla gösterdiği performansla 8 milyon euro karşılığında Rus ekibi Spartak Moskova’ya transfer oldu. Bu sezon 20 karşılaşmada süre alan Jamaikalı forvet çıktığı maçlarda 4 gol ve 4 asist üretti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN