Kartal’da savunma değişiyor

Kartal’da savunma değişiyor

Beşiktaş’ta ikinci devre hazırlıkları tüm hızıyla devam ederken teknik heyet savunma hattında değişime gidecek. Transfer sezonu açılana kadar Saiss-Welinton ikilisineşans verecek teknik direktör Şenol Güneş, yönetimden ocak ayında sol beke Caner Erkin takviyesi istedi.

Beşiktaş, Süper Lig’e verilen Dünya Kupası arasında çalışmalarına devam ederken bir yandan da kadro planlamasını titizlikle sürdürüyor. Beşiktaş’ta teknik direktör Şenol Güneş, milli ara sonrası savunma hattında nasıl bir ikili kuracağını düşünüyor. Deneyimli teknik adam, savunma hattının solu ve merkezinde değişime gidecek.

Transfer sezonu açılana kadar Romain Saiss’in yanında Welinton’u oynatmayı düşünen Şenol Güneş, Montero’yu ise kullanmayı düşünmüyor. Brezilyalı stoperin ocak ayına kadar Saiss’le yakalayacağı uyum Beşiktaş’taki kaderi için belirleyici olacak. Romain Saiss’in Fas Milli Takımı’yla Dünya Kupası’nda sergilediği performans ise Beşiktaş’ın yüzünü güldürdü. Kartal’ın bonservis bedeli ödemeden kadrosuna dahil ettiği Saiss’in taliplerinin artması yönetimin elini güçlendirdi. 32 yaşındaki savunmacıya 7 milyon euro değer biçen yönetim, Saiss’in satılması durumunda gelecek bonservisle transferde daha rahat hareket edecek.

Savunmanın solunda ise Masuaku’nun biletini kesen Şenol Güneş, Fatih Karagümrük ile sözleşmesi feshedilen Caner Erkin’e gözünü dikti. Eylül 2021’de Karagümrük’e transfer olan 34 yaşındaki sol bekin Kırmızı-Siyahlı formayla macerası 1.5 sezon sürdü. 34 yaşındaki futbolcu 1,5 yıl formasını giydiği İstanbul ekibiyle 43 maça çıktı. Caner, bu sezon ise 6 asistle, asist krallığında zirvede yer alıyor. Teknik direktör Şenol Güneş’in özel olarak istediği tecrübeli sol bek, 2016 yazında Beşiktaş’a transfer olmuş ve 4 sezon Siyah-Beyazlı formayı giymişti. Caner bu süreçte 2 de şampiyonluk yaşadı.

BEŞİKTAŞ KAMPA GİRİYOR

2022 FIFA Dünya Kupası nedeniyle Spor Toto Süper Lig’e verilen arada çalışmalarına Antalya’da devam edecek Beşiktaş, bu şehre gitti. Antrenmanlarına 10 günlük iznin ardından İstanbul’da başlayan Siyah-Beyazlı ekip, 18 Aralık’a kadar hazırlıklarını Antalya’da sürdürecek. Dünya Kupası’nda ülke milli takımlarında görev yaptıkları için izinli olan Atiba Hutchinson ile Georges-Kevin N’Koudou’nun 8 Aralık Perşembe günü katılacak. Kampta, genç isimlerden Oğuzhan Akgün, Berkay Vardar, Aytuğ Batur Kömeç, Badra Cisse, Emrecan Terzi, Necati Bilgiç, Semih Kılıçsoy da kamp kadrosuna dahil edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN