Yapay zekanın sanata etkisini inceleyen bir sergi

Yapay zekanın sanata etkisini inceleyen bir sergi

Akbank Sanat, ‘Dijital Sezgiler / Digital Serendipity’ sergisine ev sahipliği yapıyor. Küratörlüğünü Helena Nikonole’nin üstlendiği sergi; yeni medya sanatının dilinde yapay sinir ağları olgusunu inceliyor.

Proje çerçevesinde yapay zekâ hem bir araç hem de felsefi bir kavram olarak ele alınıyor ve yapay zekânın çağdaş sanat, kültür, insanlar ve toplum üzerindeki etkisi inceleniyor. Sergide, dünya çapında yeni medya sanatının önde gelen isimlerinin projeleri hem de sanat ve teknoloji kesişiminde deneyler yapan genç sanatçıların eserleri izleyiciyle buluşuyor.

Sergiye Alper Yesiltaş, Anna Ridler, Anna Shustikova, Dilara Basköylü, Feileacan Mccormick, ha:ar, Ozan Türkkan, Robertina Šebjanic, Roman Solodkov, Sofia Crespo eserleriyle, Brendan Baldwin, Dekxi, Denis Shiryaev, Derrick Shultz, Eric Drass, Gabriele Dente, Gene Kogan, Mike Wong, Rivers Have Wings, Rong Qin, Roope Rainisto, Vsevolod Taran da videolarıyla katılıyor. 11 Şubat 2023’e kadar devam eden sergiye; küratör rehberliturlar, sanatçı konuşmaları ve paneller de eşlik ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN