Fırtına savunmaya odaklandı

Fırtına savunmaya odaklandı

Süper Lig’de çıktığı 13 karşılaşmada kalesinde 16 gol gören Trabzonspor’da teknik direktör Abdullah Avcı, savunma problemlerini çözmek için çalışmalara başladı. Şampiyonluğa oynayan takımların daha az gol yemesi gerektiğini düşünen Avcı, önceliği savunmaya verdi.

Spor Toto Süper Lig’de çıktığı 13 karşılaşmada kalesinde 16 gol gören Trabzonspor’da tecrübeli teknik adam Abdullah Avcı, savunma problemlerini çözmek için düğmeye bastı. Zirve yarışında Dünya Kupası arasına lider Fenerbahçe’nin 6 puan gerisinde giren Fırtına’da Avcı, buna sebep olan eksikleri ortadan kaldırmaya yönelik yol haritasını belirledi. Tecrübeli çalıştırıcı Antalya kampında özellikle takımın savunma yönünü geliştirici antrenmanlar yaptırıyor.

Bu sezon çıktığı 13 maçta 16 gol yiyerek maç başına kalesinde ortalama 1.23 gol gören Trabzonspor’da Abdullah Avcı, şampiyonluğa oynayan bir takımın bu kadar gol yememesi gerektiğini vurgulayarak öncelikle bu sorunu çözmeleri gerektiğini belirtti. Yaşanan sakatlıkların da savunma zafiyetine sebep olduğunu düşünen Avcı, Bruno Peres, Hüseyin Türkmen ve Dorukhan Toköz gibi kilit isimlerin sakatlanmasının da defans hattının oturmamasına neden olduğunu, sezonun geri kalanında Dorukhan hariç sakat isimlerin dönmesiyle sistemin oturacağına inanıyor. Tecrübeli çalıştırıcının Antalya kampında üzerinde durduğu bir başka problemse orta saha ile defans arasında yaşanan kopukluklar oldu. Avcı’nın performanslarından memnun olduğu Trezeguet ve Anastosios Bakasetas’ın bireysel performanslarının iyi olduğu ancak defans yardımlarının yetersiz kaldığı bunun da savunma problemlerine yol açtığı düşünülüyor.

Abdullah Avcı ve yardımcıları Bordo-Mavili takımın eksiklerini belirledi. Süper Lig’in en az hava topu kazanan takımlarından biri olan Trabzonspor’un hava topu hakimiyeti geliştirilecek. Defans oyuncularının pas oyunundaki yetersiz performansı artırılacak bu da hücum organizasyonlarını olumlu yönde etkileyecek. Geçen sezona göre çok fazla uzun pas deneyen Fırtına’da bu sayının normale inmesi için orta saha oyuncularının oyun kurulumunda aktifliği artacak. Takım oyunundaki takım savunmasına çok önem veren Abdullah Avcı’nın hedefi devam eden Dünya Kupası arasında sakatlıkların düzelmesi ve oyun sisteminin oturmasıyla savunma problemlerini çözmek.

TRABZON HÜCUMA GÜÇ KATACAK

Dünya Kupası arasına liderin 6 puan gerisinde giren Fırtına’da teknik direktör Abdullah Avcı şimdiden eksik bölgelerin transferi için düğmeye bastı. Bu sezon oynadığı 13 maçta sadece 19 gol atabilen Trabzonspor’da forvetlerin performansı yetersiz kaldı. Bu doğrultuda bir forvet transferi isteyen Abdullah Avcı’nın hedefindeki isim Vincent Aboubakar oldu. Daha önce Beşiktaş’ta forma giyen Aboubakar Arap takımlarından Al-Nassr forması giyiyor. Al-Nassr’dan ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Vincent Aboubakar’ın trnasfer durumunu araştıran Bordo-Mavililer şartlar uyarsa Aboubakar transferini bitirmek istiyor.

AVCI’DAN GBAMİN KARARI

Trabzonspor’da sezon başında büyük umutlarla transfer edilen Marc Bartra’nın burun ameliyatı geçirmesi teknik direktör Abdullah Avcı’yı zora düşürdü. Dünya Kupası arasının ardından ilk maçını lider Fenerbahçe’ye karşı evinde oynayacak olan Fırtına’da Bartra’nın sakatlığı sonrası endişeler artıyor. Bartra’nın sakatlığı sonrasında Antalya kampında Jean-Philip Gbamın’i stoperde deneyen Abdullah Avcı, geriden iyi oyun kuran Gbamin’in performansını beğendi. Sezon başında Premier Lig ekibi Everton’dan kiralanan Gbamin süre aldığı maçların hepsinde orta sahada görev alırken Fenerbahçe maçında stoperde başlayabilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN