Golcüde ilk sıra Aboubakar’ın

Golcüde ilk sıra Aboubakar’ın

Fenerbahçe’de Joao Pedro’nun sakatlığı ve Serdar Dursun’un istikrarsız performansı teknik heyeti zor durumda bıraktı. Sarı-Lacivertliler, forvet hattına takviye yapmak için kollarını sıvarken daha önce Beşiktaş forması giyen Vincent Aboubakar liste başına yazıldı.

Süper Lig’e verilen Dünya Kupası arasında hazırlık maçlarına devam eden Fenerbahçe’de Joao Pedro’nun sakatlığı nedeniyle forvet arayışları başladı. Pedro’nun sakatlık sürecini takip eden yönetim Brezilya asıllı İtalyan oyuncunun lisansını askıya almayı planlarken, duruma göre yabancı takviyesi yapacak.

Sarı-Lacivertli takımın hücum hattı için listesinde eski Beşiktaşlı Vincent Aboubakar da var. Suudi Arabistan takımı Al Nassr forması ile 8 maçta 2 gol kaydeden Aboubakar beklentilerin altında kalmıştı. 30 yaşındaki forvetin Fenerbahçe’ye transferinde en büyük engel ise şimdilik yıllık ücret. Sarı-Lacivertli yönetim transfer için formül arıyor.

Hem oyuncunun isteyeceği ücret hem de 1 yıl daha kontratının bulunduğu Al Nassr ile ön görüşme yapılacak. Suudi Arabistan temsilcisi, Aboubakar’ı 2021’de bedelsiz olarak kadrosuna katmıştı. Fenerbahçe’nin hedefi, golcü oyuncuyu satın alma opsiyonuyla kiralamak. Ancak Al Nassr’ın 2 milyon euro civarında bir bonservis bedeli istemesi halinde, Sarı-Lacivertlilerin bunu karşılama ihtimali de yüksek.

Fenerbahçe, 30 yaşındaki yıldızı bonservisiyle birlikte transfer etmesi halinde 1.5+1 senelik sözleşme imzalamayı planlıyor. Kamerunlu golcü Dünya Kupası’nda ise 3 maçta 2 gol kaydetti. Golcü isim Beşiktaş formasıyla 67 maça çıkarken bu karşılaşmalarda 35 gol, 9 asistlik katkı sağlamıştı. Aboubakar’ın güncel piyasa değeri ise 5 milyon euro.

Öte yandan Fenerbahçe’nin golcü oyuncusu Enner Valencia’ya İtalya’dan sürpriz bir talip çıktı. Corriere dello Sport’ta yer alan habere göre İtalya Serie A ekiplerinden Fiorentina, Enner Valencia’yı yakından izliyor. Haberde Fiorentina Teknik Heyet Sorumlusu Nicolas Burdisso’nun Katar’a giderek Valencia’yı tribünden takip ettiği ifade edildi. Fiorentina’nın ocak ayında olmasa bile sezon sonunda Enner Valencia için girişimlerde bulunabileceği belirtildi. Süper Lig’de ve Avrupa Ligi’nde toplam 20 maçta 15 gol ile 4 asistlik katkı veren 33 yaşındaki futbolcu Dünya Kupası’nda da 3 gol kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN