Mbappe kupaya damga vurdu

Mbappe kupaya damga vurdu

2022 FIFA Dünya Kupası’nda Fransa, Polonya’yı 3-1 mağlup ederken Kylian Mbappe, attığı 2 golle maça damga vurdu. Dünya Kupası kariyerinde 9’uncu golüne ulaşan Fransız yıldız, idolü Ronaldo’yu geride bırakırken turnuvada, 24 yaşında en erken 9 gol kaydeden isim oldu.

OĞULCAN ÇOKSAYAR

İlk kez kışın düzenlenen ve Katar’ın ev sahipliği yaptığı 2022 FIFA Dünya Kupası’nda D Grubu’nu ilk sırada bitiren son şampiyon Fransa, C Grubu’nu ikinci sırada bitiren Polonya’nın karşılaştığı mücadeleyi 3-1’lik skorla kazandı. Fransa’ya çeyrek final biletini getiren golleri 44. dakikada Olivier Giroud, 74 ve 90+1. dakikalarda Kylian Mbappe kaydetti. Polonya’nın tek golü ise 90+9. Dakikada veteran forvet Robert Lewandowski’nin penaltıdan attığı golle geldi. Bu sonuçla beraber Fransa çeyrek finale yükseldi. Söz konusu mücadelede 2 gol atan Kylian Mbappe, 2022 Dünya Kupası’nda oynadığı 4 karşılaşmada 5. defa rakip fileleri havalandırma başarısını gösterdi. Kylian Mbappe, Dünya kupalarında oynadığı 11. maçta 9 gol, 3 asistlik performans ortaya koyarak birçok ilke imza attı.

24 yaşındaki Fransız oyuncu, Dünya Kupası’nda 24 yaşında 9 gole en erken ulaşan isim oldu. Aynı yaştayken Brezilya efsanesi Pele 7, Mario Kempes ve James Rodriguez 6, Ronaldo Nazario ve Neymar, 4, Thierry Henry 3, Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo ise 1’er gol kaydetme başarısı elde etmişti. FIFA Dünya Kupası kariyerinde çıktığı 11 müsabakada rakip fileleri 9 kez havalandıran Kylian Mbappe, bu istatistik ile idolü olarak gösterdiği Cristiano Ronaldo’yu geride bıraktı. Portekizli dünya yıldızı Dünya Kupası kariyerinde 20 maça çıkarken 8 gol sevinci yaşarken Fransız futbolcu 9 golle idolünün gol sayısını geçti.

Öte yandan son 16 mücadelesinde Fransa’yı Polonya karşısında 1-0 öne geçiren golü atan Olivier Giroud, milli takım kariyerinde en golcü isim oldu. Giroud, Avustralya mücadelesinde attığı 2 golden sonra Fransa Milli Takımı tarihinde Thierry Henry’nin en golcü oyuncusu unvanına 51 golle ortak olmuştu. Tecrübeli golcü 44. dakikada attığı golle aynı zamanda Fransa Milli Takımı’nın en golcü oyuncusu oldu. Giroud, attığı golden sonra Thierry Henry’nin gol sevincini tekrarlayarak yıldız oyuncuyu ise onurlandırdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN