Cimbom kanatlara güç katacak

Cimbom kanatlara güç katacak

Galatasaray’da Kerem Aktürkoğlu ve Yunus Akgün’ün performansları tartışma konusu olurken teknik heyet, bu bölgeye yerli alternatif arıyor. Sarı-Kırmızılı yönetim, bu doğrultuda Cengiz Ünder ve Halil Akbunar’ı listesine eklerken iki oyuncunun kulübüyle de temasa geçti.

Galatasaray’da Süper Lig’e 2022 Dünya Kupası nedeniyle verilen arada hazırlıklar sürüyor. Teknik çalışmaların devam ettiği Sarı-Kırmızlı ekipte, transfer planlamaları da tüm hızıyla yapılıyor. Galatasaray’da yapılan antrenmanlar ve oynanan hazırlık maçları neticesinde kanat takviyesi öncelik haline gelmeye başladı. Sarı-Kırmızılı teknik heyet Kerem Aktürkoğlu ve Yunus Akgün’ün performansları üzerinde dururken yabancı kuralını da düşünerek yerli opsiyon arayışlarına geçti.

Galatasaray yönetimi bu doğrultuda iki ismi gündemine aldı. Bu isimlerden ilki ise Marsilya’da umduğunu bulamayan Cengiz Ünder oldu. Sarı-Kırmızılılar, Marsilya’daki durumu belirsiz olan yıldız isim için harekete geçti. Fransız basınından Coeur Marseillais’te yer alan haberde Cengiz’in Marsilya kariyerine iyi başlasa da Tudor’un da gelişiyle kulübeye hapsolduğu ifade edildi. Geçen sezon 13 gol ve 7 asistle beğeni toplayan Cengiz de bu sezon ayrılığa sıcak bakıyor. Takımdan ayrılmaya yakın olan Cengiz için Galatasaray’ın devrede olduğu ifade edilirken daha önce Roma’da boy gösterdiği Serie A’dan da taliplerinin olduğunun altı çizildi. Galatasaray’ın ocak ayında Cengiz Ünder için girişimlerini hızlandırması bekleniyor. 8+3 kuralından dolayı yerli rotasyonunu artırmak isteyen sarı-kırmızılılar, Fransız ekibi ile masaya oturacak.

Sarı-Kırmızılılar, Cengiz Üner’in yanı sıra Belçika ekibi Wasterlo’da forma giyen Halil Akbunar’ı da liste başına yazdı. Galatasaray’ın 29 yaşındaki kanat oyuncusunu kiralık olarak kadrosuna katmak istediği biliniyor. Sezon sonuna kadar Halil’i kadrosuna dahil etmek isteyen Sarı-Kırmızılı ekip, bu transferi kısa vadeli olarak düşünüyor. Sezon başında 1 milyon euro karşılında Belçika’nın yolunu tutan Halil ise, yarım sezonluk Galatasaray macerasına sıcak bakıyor. Wasterlo’da 13 müsabakada görev alan Halil Akbunar, söz konusu karşılaşmalarda 3 gol ve 3 asist kaydederken 6 gole doğrudan katkıda bulundu. Kariyerinde 353 karşılaşmada forma giyen Halil Akbunar, 55 gol kaydederken 64 asistin altına da imzasını attı.

GOMİS KÖRFEZ YOLCUSU

Galatasaray’ın golcü yıldızı Bafetimbi Gomis, ocak ayında Galatasaray’dan ayrılmaya hazırlanıyor. Suudi Arabistan Ligi’ne geri dönmeye hazırlanan Bafetimbi Gomis’in Sarı-Kırmızılı ekibe kazandırarak ayrılması da gündemde. Suudi Arabistan takımlarının yakın takibinde olan Fransız golcü, Dünya Kupası’nda da Suudi Arabistan’ın Arjantin’i yendiği maçı tribünde izlemiş ve taraftarlarla yakın ilişki kurmuştu. Arap Yarımadası’nda çok seviyen Bafetimbi Gomis’in ocak ayında ayrılması beklenirken, Sarı-Kırmızılı takım ise bu boşluğu gol yollarında etkili olabilecek bir yıldız ile doldurmak istiyor.

ASLAN’IN KONUĞU VİLLARREAL

Kulüpler Birliği Vakfı ile LaLiga tarafından düzenlenen dostluk turnuvasının son maçında Galatasaray, bugün İspanyol ekibi Villarreal’i konuk edecek. Nef Stadı’nda gerçekleştirilecek mücadele, saat 20.00’de başlayacak. Türkiye’den Fenerbahçe ve Galatasaray, İspanya’dan da Vilarreal ile Rayo Vallecano’nun katıldığı turnuvanın geride kalan maçlarında şu sonuçlar alındı: Fenerbahçe-Rayo Vallecano: 3-1. Galatasaray-Rayo Vallecano: 0-1. Fenerbahçe-Villarreal: 2-1. Turnuvanın kapanış maçına çıkacak Galatasaray, kadrosunun son durumunu test etmek için mücadele edecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN