Adnan Polat'tan yıllar sonra gelen 20.45 itirafı! Eski başkandan Fenerbahçe'ye olay gönderme: "Şikeye bulaştı..."

Adnan Polat'tan yıllar sonra gelen 20.45 itirafı! Eski başkandan Fenerbahçe'ye olay gönderme: "Şikeye bulaştı..."

Galatasaray'ın eski başkanı Adnan Polat, sarı-kırmızılı ekibin şampiyonluğu ile sonuçlanan 2005-2006 sezonundaki "20.45'te şampiyon olacağız" açıklaması hakkında yıllar sonra konuştu. Aslan'ın eski başkanı, 2006 yılında söylediği sözlere açıklık getirirken Galatasaray'ın ezeli rakibi Fenerbahçe'de olay göndermede bulundu.

1992-1996 yılları arasında Galatasaray'da başkan yardımcılığı ve futbol şube şubesi sorumluluğu görevlerini üstlenen, 22 Mart 2008- 14 Mayıs 2011 arasında ise sarı-kırmızılı ekipte başkanlık yapan Adnan Polat, Galatasaray'daki başkanlık günlerine dair çapıcı açıklamalarda bulundu.

Serhan Türk'ün sorularını yanıtlayan sarı-kırmızılı ekibin eski başkanı Adnan Polat, Galatasaray'ın şampiyonluğu ile sonuçlanan 2005-2006 sezonunun son haftasında oynanan Galatasaray-Kayserispor ve Denizlispor-Fenerbahçe maçlarının öncesindeki "Pazar günü 20.45'te şampiyon olacağız" sözlerine açıklık getirerek dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

"11 YIL BOYUNCA STADA GİTMEDİM"

11 yıl önce mali kongrede kendisine yöneltilen “Ya seçime gidersin, ya da ibra etmeyiz” tehdidindeki süreci anlatan Polat, "11 yıl boyunca stada gitmedim. Dursun Özbek kongrede kulübün özellikle mali sıkıntılarını aşması için küskünlüklerin ortadan kalkması gerektiğini söyledi. O dönemki ibrasızlık yargıtay genel kurulunda da reddedilmişti. Kanuna aykırı bir hareketti. Dursun Özbek de bunu ortadan kaldıralım diyerek oylamaya sundu. Tek bir kişi bile genel kurulda itiraz etmedi ve oy birliği ile nezaketsizliği ortadan kaldırdı. Dursun Özbek de 'Artık bu durum ortadan kaldırıldı senin de maçlara gelmen gerek' dedi. Bir sonraki maçı da beraber izledik. Dursun Özbek'in çağrısının birlik beraberliği sağlamak adına etkili olduğunu düşünüyorum. Sadece camianın değil taraftarın da birlik olması lazım. Taraftarlar takımı çok güzel destekliyor, stadı dolduruyorlar. Stadın bu şekilde dolu olması hem psikolojik olarak hem de ekonomik olarak kulübe katkı veriyor. Loca almak istedim bulamadım, bundan memnun oldum. Galatasaray'ın seyircisi Galatasaray'ın ruhudur. Ruh olmadan beden hareket etmiyor" dedi.

"18 TAKIMIN 14 TANESİ ŞİKEYE BULAŞMIŞT"

2010-2011 sezonu sonunda yaşanan '3 Temmuz' sürecine değinen Polat, Galatasaray'ın ezeli rakibi Fenerbahçe'ye göndermede bulunarak "Dört tane şampiyonluk yaşadım. Ama sekizinci olduğumuz sene benim için çok değerliydi. Çünkü o dönem 18 takımın 14 tanesi şikeye bulaşmıştı. Bizim takımdan hiç kimsenin adı bile geçmedi. Benim için şampiyonluklardan daha önemli bir sezondu" açıklamasında bulundu.

Galatasaray'da eski başkan Adnan Polat'tan başkanlık açıklaması | Goal.com Türkçe

"HER İKİ TAKIMA DA TEŞEKKÜR EDEREK ESPRİLER YAPIYORDUK"

2005-2006 sezonunun son haftasından önce söylediği '20.45'te şampiyon olacağız' sözlerine değinen sarı-kırmızılı ekibin eski başkanı Polat, bu açıklama ile Denizlispor ve Manisaspor'a teşekkür etmek istediğini vurgulayarak şunları söyledi:

"20.45 benim maçların bitiş saatini işaret ettiğim bir şeydi. Ama gazeteler manşete taşıdı. Denizli'nin plakası 20, Manisa'nın 45, her iki takıma da teşekkür ederek espriler yapıyorduk. Ama oradaki son 16 dakika bitmeyen bir 16 dakikaydı. Belki de Fenerbahçe son anlarda karşı karşıya pozisyonu atsaydı, 20.45 olmayacaktı"

Eski Galatasaray Başkanı Adnan Polat: Bizden sonra gelenler çok güzel miras yediler

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN