Buruk’un gözü şampiyonlukta

Buruk’un gözü şampiyonlukta

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Dünya Kupası arasına girmeden önce yakaladıkları ivmeyi sürdürerek şampiyon olmak istediklerini söyledi. İkinci devre fikstürünü fırsat olarak gören Buruk “Yoğun tempoda oyuncularımla beraber en iyisini yapacağız” dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Florya Metin Oktay Tesisleri’nde gerçekleştirdiği antrenmandan önce basın mensuplarına açıklamada bulundu. Buruk, Dünya Kupası arasına girmeden önce iyi bir çıkış yakaladıklarını hatırlatarak “O ivmeyle devam etmek isterdik ama lig başladıktan sonra aynı çıkışı devam ettireceğiz. Bu şansımız devam ediyor” dedi.

Bu süreçle ilgili tek korkusunun sakatlık olduğunun altını çizen Okan Buruk “Maalesef 1-2 sakatlığımız oldu. Oliveira’nın sakatlığı oldu. Bilek dönmesi oldu. Icardi topuk pası verirken, arka adalesinde zorlanma oldu. Rashica’nın maçtan kalan bir ağrısı devam ediyor. Emre Taşdemir’in sakatlığı vardı. Ross ve Hamza Akman’ın sakatlıkları var. Korkumuz sakatlıklardı, maalesef şu anda onu yaşıyoruz” diye konuştu. Süper Lig’de zor bir fikstürü geride bıraktıklarını anlatan Buruk, “Bu araya liderin 2 puan gerisinde girmek bu kadar zor bir fikstürle önemliydi. Kendi sahamızda oynayacağımız maçlar büyük avantaj ama her maça çıkıp yüzde 100’nüzü vermeniz gerekiyor. Takımıma güveniyorum. Yoğun tempoda da oyuncularımla beraber en iyisini yapacağız. Oynadığımız fikstür bizim için avantaj ama maç oynanmadan da kazanılmıyor. Doğru bir şekilde oyunumuzu devam ettirmek zorundayız” değerlendirmesinde bulundu.

Buruk, son haftalardaki performanslarını devam ettirmek istediklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı: “Galatasaray’ın şampiyonluk yolunda en iddialı takımlardan biri olduğunu tekrar hatırlatmak istiyorum. Yeni kadromuzla birlikte şampiyonluk yolunda en iyisini yapacağız. İnşallah sezonun sonu da şampiyonluk olur.”

CİMBOM HÜCUMA ODAKLANDI

Galatasaray, Dünya Kupası nedeniyle Süper Lig’e verilen arada çalışmalarını dün yaptığı antrenmanla sürdürdü. Florya Metin Oktay Tesisleri’nde, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleşen antrenmanın bir bölümü basına açık yapıldı. İdman ısınma hareketleri ile başladı ve top kapma çalışması ile devam etti. Basına açık olan son bölümde ise iki yarı sahada hücum organizasyonları üzerinde duruldu. Teknik direktör Okan Buruk yönetimindeki antrenman, hücum ve savunma çalışmasıyla sona erdi. Sarı-Kırmızılılar, bugün saat 11.00’de yapacağı idmanla çalışmalarını sürdürecek. Antrenmanda sakatlıkları bulunan Sergio Oliveira ile Mauro Icardi yer almadı.

ÇABAMIN KARŞILIĞI FORMA OLDU

Galatasaray’da Kamerun asıllı Fransız futbolcusu Sacha Boey, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yakaladığı çıkışın sorulması üzerine Boey “Bunun tek bir nedeni var, yapmış olduğum çalışmalar. Takım haricinde olduğum süreç boyunca da çalışmalarımı bırakmadım, devam ettim. Takımın da iyi sonuç alması benim de daha çok parlamama sebep oldu” diye konuştu. Gelecek planları hakkında da konuşan Sacha Boey “Futbolda ne zaman, ne olacağını bilemezsiniz. Sezon başında takım içerisinde bile değildim. Şu anda geldiğimiz noktaya baktığımız zaman da iyi bir noktadayım. Benim için burada olmak önemli. Benim için burada şampiyon olarak bitirmek önemli” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN