Futbol dünyası yasta! Milli Takım'ın efsane ismi hayatını kaybetti

Futbol dünyası yasta! Milli Takım'ın efsane ismi hayatını kaybetti

Süper Lig'in ilk yarısını ilk sırada tamamlayan Galatasaray ve Fenerbahçe'nin eski yıldızı, Türk futbolunun efsane ismi hayatını kaybetti.

Spor Toto Süper Lig'in ilk devresini 29 puanla lider olarak tamamlayan Fenerbahçe ile topladığı 27 puanla sarı-lacivertli ekibin hemen arkasında yer alan Galatasaray, eski futbolcusundan gelen vefat haberiyle üzüntüye boğuldu.

1967-1979 yılları arasında Galatasaray'da forma giyerek sarı-kırmızılı ekipte kaptanlık yapan, 1979-1980 sezonunda ise Fenerbahçe'ye transfer olarak sarı-lacivertli formayı terleten “Büyük Mehmet" lakabıyla bilinen, Türk futbolunun efsane ismi Mehmet Oğuz hayatını kaybetti.

25 KEZ AY-YILDIZLI FORMAYI GİYMİŞTİ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Mehmet Oğuz'un vefatıyla ilgili yayınladığı açıklamada "Türk futbolunun değerli isimlerinden, A Milli Takımımızın eski oyuncusu Mehmet Oğuz'un vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz.19'u A Milli Takım ve 6'sı U-21 Milli Takım olmak üzere toplam 25 kez Ay-Yıldızlı formamızı giyen Mehmet Oğuz, futbola başladığı Galatasaray'da uzun yıllar görev alıp kaptanlık yapmıştı. "Büyük Mehmet" lakabıyla bilinen Mehmet Oğuz, kariyerinin son bölümünde Fenerbahçe'de forma giymişti.

Mehmet Oğuz anısına 27 ve 28 Kasım tarihlerinde oynanacak tüm müsabakalarda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacak. Merhum Mehmet Oğuz'a Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına, Galatasaray, Fenerbahçe ve tüm spor camiasına başsağlığı dileriz." ifadelerine yer verdi.

Orjinal boyutları için tıklayınız

GALATASARAY VE FENERBAHÇE'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Galatasaray ve Fenerbahçe'den yapılan açıklamalarda ise şu ifadelere yer verildi:

Kulübümüzde uzun yıllar forma giyerek takım kaptanlığı yapan, “Büyük Mehmet" lakabıyla bilinen, Türk futbolunun değerli isimlerinden Mehmet Oğuz’un vefat haberini üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Merhum Mehmet Oğuz'a Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve Türk spor camiasına başsağlığı dileriz.

Galatasaray Spor Kulübü

1979-1980 sezonunda formamızı giyen eski milli futbolcularımızdan Mehmet Oğuz’un vefatını derin bir üzüntüyle öğrendik.

Merhumun cenazesi 29 Kasım Salı günü Ataköy 5. Kısım Camii’nden öğle namazına müteakip kaldırılacaktır. Mehmet Oğuz’a Allah'tan rahmet; ailesi, yakınları, sevenleri ve tüm spor camiasına başsağlığı dileriz.

Fenerbahçe Spor Kulübü

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN