Babacan: İletişimin can kurtardığı bir günde Twitter engellenir mi?

Türkiye'yi sarsan büyük depremin ardından sosyal medyanın tek gündemi yardım çağrıları oldu. Bununla birlikte kurtarma ekiplerinin ulaşmadığı ve yolların çöktüğüne dair enkaz görüntüleri de eleştiri topladı. Bugün ise sosyal medyaya erişim kısıtlandı. DEVA Partisi lideri Babacan sosyal medyanın bu durumda hayati önemine vurgu yaparak “İletişimin can kurtardığı bir günde Twitter engellenir mi?" dedi.

Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından 10 ilde yaklaşık 10 bin kişi yaşamını yitirdi. Yaklaşık 53 bin vatandaşın yaralandığı deprem sonucu enkaz altında kalan binlerce kişi ise kurtarılmayı bekliyor. Bununla birlikte enkaz altında kalanlar depremin ilk gününden beri sosyal medyada enkaz altındaki görüntülerini paylaşıyor ve konumlarını bildirerek yardım istiyor. Depremzedelerle dayanışmak isteyen vatandaşlar ise sosyal medyadan organize olup kampanyalar düzenliyor, yardım hareketleri oluşturuyor.

'NE YAPIYORSUNUZ SİZ!'

Bununla birlikte kurtarma ekiplerinin yetersizliği, ulaşılamayan bölgeler olduğu ve Hatay'da havalimanında derin yarıkların oluşması nedeniyle uçuşların iptali sosyal medyada tepkilerin odağında. Depremin ilk gününde hızlı refleks gösterilmemesi ve enkaz altında soğuktan donarak ölenlerin olduğuna dair bilgiler de yine sosyal medyanın ana gündeminde. Bununla birlikte sosyal medyadan eleştiri yapanlara ise soruşturmalar açılıyor. Son olarak depremin üçüncü günü olan bugün sosyal medyaya erişim engeli getirildi. Bu iletişim kısıtlamasına DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan çok sert tepki gösterdi.

Babacan “İletişimin can kurtardığı bir günde Twitter engellenir mi? Bu nasıl bir işbilmezlik? Vatandaş harıl harıl VPN indirmeye çalışıyor. VPN şarj tüketimini arttırıyor. Ne yapıyorsunuz siz!” dedi.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Deprem bölgesindeki yakınlarından bilgi alamayanlara sevindiren haber! Hastanede olanların sağlık durumları e-Nabız'da
Sosyal medya yasağı büyüyor! Twitter ve TikTok'un ardından Instagram ve Ekşi Sözlük de kesildi
Böyle bir zamanda sosyal medyaya erişim kısıtlandı: Pes! En iyi VPN uygulamalarına göz atın

Güncel Haberleri