Deprem bölgesindeki yakınlarından bilgi alamayanlara sevindiren haber! Hastanede olanların sağlık durumları e-Nabız'da

Deprem bölgesindeki yakınlarından bilgi alamayanlara sevindiren haber! Hastanede olanların sağlık durumları e-Nabız'da

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan depremler, 13,5 milyon insanın yaşadığı 10 ilde derinden hissedildi. Binlerce binanın yıkılması sonucu on binlerce insan evsiz kaldı. Deprem bölgesindeki hastanede yakını olanlar, e-Nabız uygulamasındaki 'Hasta Yakını Bilgilendirme' bölümünden sağlık durumunu öğrenebilir. İşte, deprem bölgesi e-Nabız hasta yakını sorgulama sayfası...

Kahramanmaraş'ta 6 Ocak 2023 Pazartesi günü saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Pazarcık ilçesi olan depremde şu ana kadar 9 bin 57 kişi hayatını kaybetti, 52 bin 979 kişi yaralandı. Suriye'den Ankara'ya kadar birçok bölgede hissedilen zelzelenin ardından artçı sarsıntıların yanı sıra saat 13.25'te Ekinözü merkezli 7.5 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı.

e-nabizdan-hasta-yakini-saglik-durumu-nasil-ogrenilir.jpg

Sağlık Bakanlığı, depremden etkilenenlerin birinci ve ikinci derece yakınlarının enabiz.gov.tr adresinden bilgi alabileceğini açıkladı.

Cep telefonları için geliştirilen e-Nabız uygulaması üzerinden konuya ilişkin bilgilendirme yapıldı.

Bilgilendirmede, "Depremden etkilenen birinci ve ikinci derece yakınlarınız hakkında bilgiye enabiz.gov.tr üzerinden ulaşabilirsiniz" denildi.

depremde-yaralilarin-durumunu-ogrenme-e-nabiz.jpg

e-nabiz-hasta-yakini-saglik-durumu-ogren.jpg

E-NABIZ NEDİR?

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen e-Nabız uygulaması, kişisel sağlık bilgilerinin yönetilmesini sağlayan, devlet güvenceli kişisel sağlık kaydı sistemi.

E-NABIZ'A NASIL ÜYE OLUNUR?

e-Nabız platformuna enabiz.gov.tr adresinden veya mobil uygulamalardan üye olabilirsiniz.

e-Devlet sisteminde açılan sayfada sağda bulunan giriş seçeneklerinden e-İmza veya mobil imza seçeneklerinden birini seçerek e-Nabız'a giriş yapabilir ve ardından sistemdeki profil bölümünden e-Nabız şifrenizi oluşturabilirsiniz.

Veya e-imza, mobil imza ve e-Devlet şifresinden hiç birine sahip değilseniz Sağlık Bakanlığı'na kayıtlı aile hekiminize giderek durumu bildirebilir ve sisteme cep telefonu kaydınızı yaptırabilirsiniz.

Ardından cep telefonunuza gelen SMS ile e-Nabız tek kullanımlık şifrenizi girerek sisteme giriş yapabilir ve şifrenizi oluşturabilirsiniz.

E-NABIZ NASIL İNDİRİLİR?

e-Nabız mobil uygulamasını Google Play Store, App Store, Huawei Store mağazalarından akıllı cihazlarınıza indirebilirsiniz.

E-NABIZ GİRİŞ EKRANI

E-NABIZ iPHONE UYGULAMASI İNDİR

E-NABIZ ANDROID UYGULAMASI İNDİR

E-NABIZ HUAWEI UYGULAMASI İNDİR

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN