Sosyal medyaya erişim engeline Kılıçdaroğlu'ndan sert tepki: Gizlemeye çalıştığınız her şeyi biliyoruz

Sosyal medyaya erişim engeline Kılıçdaroğlu'ndan sert tepki: Gizlemeye çalıştığınız her şeyi biliyoruz

Türkiye'nin yüreğini yakan deprem sonrası birçok vatandaş sosyal medyadan koordine oldu ve yardımlaşma hareketleri oluşturdu. Öte yandan deprem bölgelerinde yaşananlar da sosyal medyadan duyuruldu ve arama kurtarmanın yetersiz kalışı tepkilerin odağına yerleşti. Bugün ise sosyal medya platformlarına erişime kısıtlama getirildi. CHP lideri Kılıçdaroğlu bu duruma "Bunun sonucu yardım çığlıklarının daha az duyulmasıdır. Gizlemeye çalıştığınız her şeyi biliyoruz" diyerek tepki gösterdi.

Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından 10 il enkaz altında kaldı. 8 binden fazla vatandaş yaşamını yitirirken yaklaşık 50 bin kişi de yaralandı. Halen enkaz altında kurtarılmayı bekleyen binlerce vatandaş bulunurken felaketin meydana geldiği birçok bölgeye arama kurtarma ekiplerinin ulaşmadığı görüldü. Vatandaşların kendi çabalarıyla enkaz kaldırmaya çalıştığı anlara ait fotoğraf ve videolar sosyal medyada paylaşıldı.

Öte yandan bazı yolların çökmesi sonrası ulaşımda aksamalar meydana geldi. Hatay'daki havalimanında oluşan derin yarıklar sebebiyle buraya uçuşlar da yapılamadı. Yaşananlara sosyal medyadan tepki yağdı ve vatandaşlar yardımın yetersiz kaldığı, koordinasyonun sağlanamadığı yönünde eleştirilerde bulundu.

SOSYAL MEDYAYA KISITLAMA

Bugün ise sosyal medyaya erişime kısıtlama getirildi. Depremin 3. gününde vatandaşların koordine olduğu söz konusu platformlara getirilen erişim engeline tepkiler yükseldi. Enkaz altında kalan vatandaşlar bu platformlardan bulundukları konumu belirtiyordu.

'SARAY İKTİDARI, SOSYAL MEDYA İLETİŞİMİNİ KESTİ'

CHP Genel Bakanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Twitter'dan paylaşımda bulundu ve iktidara sert sözlerle yüklendi. Kılıçdaroğlu paylaşımında şu ifadelere yer verdi.

Yardımlaşma koordinasyonu için sahada bulunan arkadaşlarıma VPN kullanmalarını söyledim. Bu aklını yitirmiş Saray iktidarı, sosyal medya iletişimini kesti. Bunun sonucu yardım çığlıklarının daha az duyulmasıdır. Gizlemeye çalıştığınız her şeyi biliyoruz. Açıklamanızı bekliyoruz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN