Erdoğan yine 'kader' dedi: Olanlar hep oldu

Türkiye'nin yaşadığı en büyük deprem felaketinin üçüncü gününde afet bölgesine giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisiyle konuşan bir depremzedeye, "Olanlar hep oldu." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 ili etkileyen, binaları kuma çeviren, binlerce insanı hayattan koparan Kahramanmaraş merkezli depremlerin üçüncü gününde afet bölgesine intikal etti.

Enkazda, dondurucu soğukların etkisi altında kurtarılmayı bekleyen binlerce vatandaş için yardım çalışmaları sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan da felaketin merkezinde incelemelerde bulundu.

Erdoğan, arama kurtarma çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi alırken, depremzede vatandaşlarla da görüştü.

'OLANLAR OLDU'

Erdoğan, kendisiyle konuşan bir depremzedeye, "Olanlar hep oldu. Bunlar kader planının içinde olan şeyler" dedi.

MADEN FACİASINA DA 'KADER PLANI' DEMİŞTİ

Erdoğan, Ekim 2022'de 42 kişinin yaşamını yitirdiği Amasra maden faciası için, "Birileri bununla dalgasını geçebilir ama önemli değil, biz kader planına inanmış insanlarız. Kader planına da inandığımız için bunun ne dünü, ne bugünü, ne yarını hiçbir zaman ne yapmayacaktır, olmayacaktır. Bunlar her zaman olacaktır, bunu da bilmemiz lazım" demişti.

'OLAY KADER DİYE GEÇİŞTİRİLEMEZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan olmasından kısa bir süre sonra meydana gelen 2003'teki Bingöl depremi için ise, "Bu olay, kamu otoritesinin devlet imkanlarını nasıl kullandığını bütün çıplaklığı ile ortaya koymuştur. Olay kader diye geçiştirilemez" demişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir