Reuters'a konuşan hükümet yetkilisinden deprem itirafı: Daha hazırlıklı olunmalıydı

Reuters'a konuşan hükümet yetkilisinden deprem itirafı: Daha hazırlıklı olunmalıydı

Kahramanmaraş depremine hükümetin hazırlıksız yakalandığı ve bir planının olmadığı eleştirileri yapılırken Reuters'a konuşan bir hükümet yetkilisi “Depremlere daha hazırlıklı olunmalıydı” dedi. Yetkili “1999 depreminde asker daha hızlı sahaya indi, çok daha etkili davrandı. Çadır kurulması, yardım götürülmesi daha hızlı olabilirdi” ifadesini kullandı.

Kahramanmaraş'ta yaşanan yıkıcı depremler sonrası hükümete hazırlıksız olduğu ve bir planı olmadığı için eleştiriler giderek artıyor. Tepkiler sürerken Reuters ajansına konuşan bir hükümet yetkilisi, “Depremlere daha hazırlıklı olunmalıydı” dedi.

Arama-kurtarma ve yardım çalışmalarının yavaş ilerlemesi ve ülkenin depreme hazırlıklı olmadığının ortaya çıkması tepkilere neden oluyor. Reuters’a konuşan bir hükümet yetkiliyse, tepkilerle ilgili “Görünen o ki evet, daha hazırlıklı olunmalıydı” dedi. Yetkili, hızlı hareket edilmeye çalışıldığını, AFAD ve Kızılay‘ın görevlendirildiğini belirterek, “Ama kötü hava koşulları, bölgedeki yolların kırılması, havalimanlarının deprem nedeniyle kullanışsız hale gelmesi ayrı sıkıntı oldu. Elektrik açılamadı, güvenlik nedeniyle” dedi.

'1999'DA ASKER DAHA HIZLI SAHAYA İNDİ, ÇOK DAHA ETKİLİ DAVRANDI'

Yetkili, ayrıca şunları dedi: “1999 depreminde asker daha hızlı sahaya indi, çok daha etkili davrandı. Çadır kurulması, yardım götürülmesi daha hızlı olabilirdi ama gerçekten büyük bir felaket yaşanıyor. Dış yardımları hükümet kabul etti, onlar da destek veriyor.”

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler, 10 şehirde 5 bin 177 binayı yerle bir etti. İlk 24 saatte arama kurtarma çalışmaları yetersiz kalırken enkaz altında bekleyen yurttaşlar için kritik saatler dolmak üzere. Son güncellemeye göre can kaybı saat 13:51 itibariyle 8 bin 574.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN