İşte havadan 'Hatay enkazı': Binalar kuma döndü

Kahramanmaraş'ta biri 7,7 diğeri 7,6 büyüklüğündeki deprem felaketi çevre 10 ilde de büyük yıkıma sebep oldu. Depremden en çok etkilenen illerin başında olan Hatay'da ise yıkımın ve dehşetin fotoğrafı havadan görüntülendi.

Türkiye, 6 Şubat sabahı ülke tarihinin en büyük deprem felaketine gözlerini açtı. Kahramanmaraş, önce Pazarcık merkezli 7,7 büyüklüğündeki depremle ardından 9 saat sonra Elbistan merkezli 7.6 şiddetindeki depremle sarsıldı. Deprem, Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay'da büyük yıkıma sebep olurken Suriye'de de binlerce kişi dehşeti yaşadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı verilere göre can kaybı 8 bin 574'ye yükselirken yaralı sayısı ise 49 bin 133 oldu. Binlerce kişi ise enkazın altında dondurucu soğukların etkisinde kurtarılmayı beklemeye devam ediyor.

AFET BÖLGESİNDE 3 AY OHAL

Öte yandan yardım çalışmaları kamu kurumları ve gönüllüler eşliğinde sürerken depremin ardından afet bölgesinde 3 ay OHAL ilan edildi. Ayrıca, 7 gün süreyle milli yas ilan edildiği ve bayrakların yarıya çekileceği de açıklandı.

Depremin şiddetini derinden yaşayan Hatay'da ise her yer, yerle bir olurken yıkımın korkunç boyutu havadan görüntülendi.

İlgili Haberler