Sosyal medya yasağı büyüyor! Twitter ve TikTok'un ardından Instagram ve Ekşi Sözlük de kesildi

Sosyal medya yasağı büyüyor! Twitter ve TikTok'un ardından Instagram ve Ekşi Sözlük de kesildi

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından Twitter ve TikTok'a erişim kısıtlaması getirilmişti. Twitter ve TikTok'un ardından Instagram ve Ekşi Sözlük'e de kısıtlama getirildi. Kullanıcılar Instagram'da yavaşlama olduğunu belirtirken Ekşi Sözlük'ün web sayfasına ise erişim sağlanamadı.

Öğle saatlerinden itibaren Twitter'ı sıklıkla kullanan birçok kullanıcı erişim sıkıntısı ile karşılaştı. Konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmazken erişim sıkıntısının TikTok adlı platformda da olduğu görüldü. Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketi sonrası Twitter ve TikTok'da bant daraltma uygulaması yapıldığı iddia edildi. Twitter ve TikTok'un ardından Instagram ve Ekşi Sözlük'e de erişim kısıtlandı. Instagram'da kullanıcılar yavaşlama olduğunu belirtti. Ekşi Sözlük'ün web sayfasına da erişim sağlanamadı.

İKTİDARDAN TWITTER HAKKINDA İLK YORUM

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7'lik depremin ardından yardım organizasyonlarının yapıldığı sosyal medya ağı Twitter'a erişilmemesi hakkında siber güvenlik ve internet gözlemevi NetBlocks, problemin uygulamaya konan erişim kısıtlamasından kaynaklandığını belirtmişti.

AFAD merkezinde depremle ilgili son bilgileri veren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bir basın mensubunun 'Twitter'da yoğun bir bilgi akışı var, sosyal medya sayesinde kurtulanlar oldu, birçok insanın hayatı kurtuldu. Twitter'da neden kısıtlamaya gidildi?' sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Biz şu anda afeti yönetiyoruz bununla ilgili kurumlar var. Benim öğrendiğim bazı teknik sorunlar var biz burada afet yönetmeye çalışıyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN