Depremzedeler ile yardımseverler deprem.io platformunda buluşuyor

Depremzedeler ile yardımseverler deprem.io platformunda buluşuyor

Anadolu'nun özellikle 10 ilinde büyük bir yıkıma yol açan depremin ardından birçok noktadan depremzedelere yardım malzemeleri gönderiliyor. Deprem.io adlı web sayfası, ihtiyaç sahiplerine yardım etmek isteyenler ve yardım almak isteyenleri bir araya getiriyor. İşte detaylar...

Kahramanmaraş'ta 6 Ocak 2023 Pazartesi günü saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Pazarcık ilçesi olan depremde şu ana kadar 9 bin 57 kişi hayatını kaybetti, 52 bin 979 kişi yaralandı. Suriye'den Ankara'ya kadar birçok bölgede hissedilen zelzelenin ardından artçı sarsıntıların yanı sıra saat 13.25'te Ekinözü merkezli 7.5 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı.

depremzedelere-nasil-yardim-yapilir.jpg

Depremden kurtulan vatandaşların başta barınma, ısınma ve yiyecek olmak üzere farklı ihtiyaçları bulunuyor.

Hem bu ihbarları gerekli mercilere ulaştırabilmek, hem de depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için gönüllüler tarafından çeşitli dijital platformlar geliştirildi.

depremzedelere-nasil-yardim-edilir.jpg

Deprem.io adlı platform hem yardım etmek isteyenleri, hem de yardıma ihtiyacı olanları buluşturuyor. Platformda 'Yardım Al' sekmesinin altında üç ana başlık bulunuyor:

* Ben/Tanıdığım Enkazda
* Gıdaya İhtiyacım Var
* Isınmaya İhtiyacım Var.

Webrazzi'de yer alan habere göre, sosyal medyada depremden kurtulan çoğu vatandaşın en başta ısınma konusunda sıkıntılar yaşandığı görülüyor. Bu nedenle mümkün olan en kısa sürede bu bölgelere ihtiyaç odaklı yardımlar ulaştırmak önemli.

deprem-bolgesine-nasil-gonderilir-001.jpg

Platformda 'Yardım Listeleri' başlığı altında girilen verilerin sonuçlarını listeler halinde görebilirsiniz. Enkaz altında olanların yanı sıra gıda ve ısınma ihtiyacı olan kişilere ulaşabilirsiniz.

Deprem.io'da sol üstte 'Yararlı Linkler' başlığı da mevcut. Buradan arama kurtarma ekiplerine, kalacak yerlere de ulaşabilmek mümkün. Ayrıca sağ üstteki iletişim kısmında deprem.io ekibiyle iletişime de geçilebilir.

DEPREM YARDIM PLATFORMU

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN