Gökhan Zan Hatay'daki son durumu böyle açıkladı: Antakya denilen bir yer kalmadı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde Hatay büyük yıkım aldı. Katıldığı canlı yayında Hatay'dan son durumu paylaşan Beşiktaş, Galatasaray ve milli takımın eski futbolcusu Hatay doğumlu Gökhan Zan "Antakya denilen bir yer kalmadı" dedi.

Beşiktaş, Galatasaray ve milli takımın eski futbolcusu Hatay doğumlu Gökhan Zan, Habertürk TV'de Fatih Altaylı'nın programına katılarak Hatay'la ilgili son durumu açıkladı. "En hızlı şekilde çadır istiyoruz" diyen Zan, "Burada insanlar açık alanda ısınmaya çalışıyorlar." diye konuştu. Hatay'da her tarafın göçük olduğunu ifade eden Zan, "Antakya denilen bir yer kalmadı. Burada devlet bütün imkanlarını seferber etmeli. Burada millet kan ağlıyor. Hatay unutulmasın, kendi kaderine terk edilmesin." ifadelerini kullandı.

Zan'ın açıklamaları şöyle;

"Ülkemizin başı sağ olsun. Diyecek söz bulamıyorum. Şu anda mezarlıktayım. Akrabalarımızı enkazdan çıkarttık. Çok zor durumdayız. Cümlelerime nasıl başlayacağımı bilemiyorum. Çok zor durumda burada herkes. Herkes bir şeyler yapmaya çalışıyor. Antakya diye bir yer kalmadı coğrafyada. Savaş gibi. Bombalar patlıyormuş gibi evler yıkıldı. Bina çöksün diye artık bekliyoruz. Ne duydum, ne gördüm, ne işittim böyle bir şey. Çok büyük sıkıntı yaşanıyor. Su, elektrik yok. Çadır hiç yok. Buradaki insanlar soğuktan ölecek. Göçük altındakilerin artık cansız bedenlerini bekliyoruz. Sadece çıkıp son görevimizi yapalım diye bekliyoruz. Yaşlılar, çocuklar, hastalar soğuktan ölecek. Ne olur sesimizi duysunlar, çadır yok. Burada bir aile gördüm, mezarlıkta oturuyorlar. İçler acısı bir durum. Binlerce insan bu durumda. Kime nasıl sesimizi duyuracağız, bilmiyoruz. Ne olur Hatay'ın sesi olun. Her yerde insanlar soğuktan ölecek artık. Çok acil çadır lazım. İnsanlar buradan çıkamıyor, hareket edemiyor. Çok büyük sıkıntılar oluyor.

"EN HIZLI ŞEKİLDE ÇADIR İSTİYORUZ"

"Vinçleri kullanan operatörler boş duruyordu biz sesimizi duyurduk ve daha sonra harekete geçildi. Çok göçük var, her taraf göçük. Halk aç, marketler açılmazsa ya da gıda ve su ihtiyaçları karşılanmazsa bu insanlar ne yapabilir. Yavaş yavaş marketler açılıyor. Biraz daha sabırlı olsun Hataylı hemşehrilerim. Herkes seferber oldu. Çok yavaş ilerliyor. Biraz daha sabretmemiz gerekiyor. Çok zorlanıyoruz. Sizden ricamız en hızlı şekilde çadır istiyoruz. Burada insanlar açık alanda ısınmaya çalışıyorlar.

"ANTAKYA DENİLEN BİR YER KALMADI"

Buraya bir TIR gelmiş 'hiçbir şey alamazsınız alırsanız oradaki çalışanlar sizi linç ederler' demiş görevli. Sadece Suriyelilerin değil kendi vatandaşımıza da yetişilsin. 'Sizi linç ederler' denmesi doğru değil. İnsanlar aç. Antakya denilen bir yer kalmadı. Burada devlet bütün imkanlarını seferber etmeli. Burada millet kan ağlıyor. Hatay unutulmasın, kendi kaderine terk edilmesin."

Gökhan Zan'ın konuşması sırasında stüdyodakilerin gözlerinden yaş geldiği görüldü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN