Fatih Altaylı'nın depremzedelere yardım programına engel! Nedeni belli oldu

Depremin vurduğu kentlere nakdi ve ayni yardım gönderebilmek için birçok ünlü ismin katıldığı bir televizyon programı yapmak istediğini belirten gazeteci Fatih Altaylı, "RTV Üst Kurulu'ndan 'Bu kampanyayı yapmayın' çağrısı geldi" diyerek programı iptal etmek zorunda kaldığını söyledi. Altaylı'nın açıklamasına kurumdan yanıt geldi. İşte detaylar...

Kahramanmaraş'ta 6 Ocak 2023 Pazartesi günü saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Pazarcık ilçesi olan depremde şu ana kadar 9 bin 57 kişi hayatını kaybetti, 52 bin 979 kişi yaralandı. Suriye'den Ankara'ya kadar birçok bölgede hissedilen zelzelenin ardından artçı sarsıntıların yanı sıra saat 13.25'te Ekinözü merkezli 7.5 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı.

Depremin üçüncü gününde Türkiye'nin dört bir yanından deprem bölgesine yardımlar sürüyor.

ALTAYLI: YARDIM PROGRAMININ YAPILMASINI İSTEMEDİLER

OdaTV'de yer alan habere göre, gazeteci Fatih Altaylı, deprem bölgesine gönderilmek üzere Habertürk TV ekranlarında yardım ve destek programı yapmak istediğini söyledi.

Fakat Altaylı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) yardım programının yapılmamasını istediği için bunu gerçekleştiremediğini söyledi.

fatih-altayli-deprem-yardim-programi.jpg

Fatih Altaylı, şöyle konuştu:

"Yardım ve destek programı yapmak istiyordum. Ülkeden ve yurt dışından sanatçılar, futbolcular, bilim adamları, profesörler, iş inşaları. Depremdeki bir kısım ihtiyacı gidermek için kampanya yapacaktık. Amacımız konteynır evler alabilmekti. Ancak son dakikada bize RTÜK’ten gelen bir talimatla 'Bunu yapmayın' dendi."

'YARDIM PROGRAMINA YASAK' İDDİASINA AÇIKLAMA

RTÜK Basın Müşaviri Ertan Ömeroğlu, Fatih Altaylı'nın yaptığı açıklamanın ardından şunları söyledi:

"RTÜK'ün herhangi bir engellemesi olmadı. Yarın bütün televizyonların ortak yardım yayını yapacağı için Habertürk'e böyle bir bilgilendirme verildi."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN