Hatay Cezaevi'nde firar girişimi: 3 ölü

Hatay Cezaevi'nde firar girişimi: 3 ölü

Hatay T Tipi Cezaevi'nde yaklaşık 250 mahkum koğuşları yakarak cezaevinden kaçmaya çalıştı. Çıkan olayda 3 mahkum hayatını kaybetti. Cezaevinde kalan tutuklu ve hükümlüler çevre illerdeki cezaevlerine nakledilmeye çalışılıyor.

Hatay T Tipi Cezaevi'nde dün öğle saatlerinde mahkumlar koğuşları yakarak isyan girişiminde bulundu. İsyan ve yangının büyümesiyle yaklaşık 250 kadar mahkum cezaevinden kaçmaya çalıştı. Bu esnada jandarma birlikleri firar etmeye çalışan gruba ateş ederek müdahale etti. 12 tutuklu ve hükümlü yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan 3'ü hayatını kaybetti.

t24'te yer alan habere göre; isyan nedeniyle cezaevi kullanılamaz hale geldi. Cezaevinde kalan 390 tutuklu ve hükümlülerin bu nedenle çevre illerdeki cezaevlerine nakledilmeye çalışıldığı öğrenildi.

ADALET BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü müdahale sonucunda firar girişiminin engellendiği ve yangının söndürüldüğü anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Olaylara müdahale sırasında 12 adli hükümlü ve tutuklu yaralanmış, hastaneye sevk edilen yaralılardan 3'ü vefat etmiştir. Hadisenin soruşturulması için Adalet Bakanımız tarafından Adalet Bakanlığı müfettişleri ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü kontrolörleri görevlendirilmiş, olayla ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır. Ceza infaz kurumunda kadın hükümlü/tutuklulara tecavüz edildiği iddiaları ve diğer asılsız ithamlar tamamen gerçek dışıdır."

Açıklamada, söz konusu olaylar sonucu ceza infaz kurumunun kullanılamaz halde tahrip edilmesi nedeniyle hükümlü ve tutukluların başka ceza infaz kurumlarına sevkinin sağlandığı bilgisine yer verildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN