Babacan'dan 'Günü geldiğinde tuttuğumuz defteri açacağız' diyen Erdoğan'a yanıt: Tehdit diliyle felaket yönetilmez

Babacan'dan 'Günü geldiğinde tuttuğumuz defteri açacağız' diyen Erdoğan'a yanıt: Tehdit diliyle felaket yönetilmez

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7'lik depremin etkilediği Antakya'da açıklamalarda bulunan DEVA Partisi lideri Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Günü geldiğinde tuttuğumuz defteri açacağız" sözlerine yanıt verdi. "Aklıselime davet ediyorum." diyen Babacan, "Öfkeyle, nefretle, dışlayıcı bir dille, hele hele tehdit diliyle böyle bir felaket yönetilmez." dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7'lik depremin etkilendiği Hatay'ı ziyaret etti. Burada konuşan Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Günü geldiğinde tuttuğumuz defteri açacağız" sözlerine yanıt verdi. Babacan, "Öfkeyle, nefretle, dışlayıcı bir dille, hele hele tehdit diliyle böyle bir felaket yönetilmez. Aklıselime davet ediyorum." dedi. Babacan, "Duygu kontrolü, öfke kontrolü böyle dönemde devleti yönetenlerin sahip olması gereken en önemli meziyetlerden bir tanesidir" ifadelerini kullandı.

"İnsanlar çok üzgün, haklı olarak çok kızgın. Temel ihtiyaçlar burada söz konusu. Malatya'da gündüz -5. Gece daha da soğuyor. Isınma büyük ihtiyaç. Bizim Kahramanmaraş ilçe başkanımız kar suyu eriterek ekibiyle birlikte idare etti." diyen Babacan, "Antakya'da telefon sistemi çok zor çalışıyor. Acilen mobil baz istasyonları gerekiyor. İş makinesi gerekiyor yine. Binalar yıkılmış yolları kapatmış, ilerlemek mümkün değil" dedi.

Babacan'ın açıklamaları şöyle:

"Bu günlerde, ülke olarak metanetli olmamız gereken bir dönemde, siz öfke ve nefret dili kullanamazsınız. İnsanları şununla bununla tehdit edemezsiniz.

Bu ülkenin yönetim sorumluluğunu üstlenenler, bu ülkeyi sağduyu ile aklıselimle yönetmek zorunda. Evet büyük bir afet, devlet için de bunu yönetmesi zor, anlıyoruz. Bu zorluğu ancak paylaşarak, iyi anlatarak ve bu zorluğun vatandaşlarımız tarafından iyi anlaşılarak yönetilmesi lazım.

Öfkeyle, nefretle, dışlayıcı bir dille, hele hele tehdit diliyle böyle bir felaket yönetilmez.

Sayın Cumhurbaşkanı'nı da böyle önemli bir dönemde sağduyuya ve aklıselime davet ediyorum. Duygu kontrolü, öfke kontrolü böyle dönemde devleti yönetenlerin sahip olması gereken en önemli meziyetlerden bir tanesidir."

"CAN KAYBI ARTACAK"

Sözle anlatılması zor, gözle görmeyince de anlaşılması zor olan bu felakette ben milletimize tekrar başsağlığı diliyorum. Ulaşılan cenazelerden eğer kimliği henüz teyit edilmediyse, hayatını kaybedenlerin sayısına henüz yansıtılmıyor. Üzülerek söylüyorum ki rakamlar yükselecek, acı her gün büyüyecek."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN