Deprem bölgesindeki güvenli toplanma alanları afetbilgi.com sitesinde yayınlandı

Deprem bölgesindeki güvenli toplanma alanları afetbilgi.com sitesinde yayınlandı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bir günde yaşanan 7.7. ve 7.6 şiddetindeki iki deprem, binlerce insanın ölümüne, on binlerce insanın yaralanmasına neden oldu. Deprem bölgesinde sayısı henüz tespit edilemeyen sayıda evlerin yıkılması dolayısıyla on binlerce insan güvenli bölgelerde günlerini geçirmeye çalışıyor. Deprem bölgesindeki geçici barınma alanları, Kızılay kan bağış noktaları, bölgeye yapılacak bağışlar için www.afetbilgi.com web sayfası hizmete girdi. İşte detaylar...

Deprem ülkesi Türkiye, Cumhuriyet tarihinin en ağır felaketini şu günlerde yaşıyor. Kahramanmaraş'ta dün (6 Ocak 2023 Pazartesi günü) saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Pazarcık ilçesi olan depremde şu ana kadar 9 bin 57 kişi hayatını kaybetti, 52 bin 979 kişi yaralandı. Suriye'den Ankara'ya kadar birçok bölgede hissedilen zelzelenin ardından artçı sarsıntıların yanı sıra saat 13.25'te Ekinözü merkezli 7.5 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı.

maras-depremi-son-gelisme.jpg

Arama-kurtarma ve tespit çalışmalarının devam ettiği deprem bölgesinden haber almak ve bağış göndermek isteyenler www.afetbilgi.com adlı internet sitesi hizmete girdi.

Web sayfasında geçici barınma alanları, güvenli toplanma alanları, para bağışı imkanları, eşya bağışı imkanları, Kızılay kan bağış noktaları, önemli telefonlar ve faydalı yazılar başlıkları altında önemli bilgilendirmeler yapılıyor.

deprem-bolgesi-guvenli-alanlar.jpg

AFAD'DAN UYARI: ŞEBEKELERİ BOŞ YERE MEŞGUL ETMEYİN

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), vatandaşların sosyal medya platformları başta olmak üzere çeşitli mecralarda bilerek ya da bilmeden paylaşılan asılsız bilgilere itibar etmemelerini söylüyor.

Depreme ait olmayan bilgilerin, videoların veya görsellerin sosyal medyada paylaşılabileceği dolayısıyla doğru bilgi için sadece resmi kaynakların takip edilmesi gerektiğinin altı çiziliyor.

Eğer deprem bölgesindeyseniz veya değilseniz, sesli görüşme işlemlerinizi olabildiğince sınırlı tutmaya özen gösterin.

Görüşmelerinizi SMS veya internet tabanlı mesajlaşma uygulamaları aracılığıyla yapın. Arama kurtarma faaliyetlerinin olduğu yerlerde yoğunluğa neden olmamak son derece önemli.

DEPREM BÖLGESİ BARINMA ALANLARI ÖĞRENME SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN