Kahramanmaraş'taki depremde can kaybı sayısı 17 bini aştı

Kahramanmaraş'taki depremde can kaybı sayısı 17 bini aştı

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem 6 Şubat'ta 10 ili yerle bir etti. Afet bölgesinde 3 ay OHAL ilan edilirken can kaybı sayısı her geçen saat katlanıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın saat 23:35'te açıkladığı verilere göre, can kaybı 17 bin 674'e yükseldi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Kahramanmaraş merkezli depremlerde 17 bin 674 kişinin hayatını kaybettiğini, 72 bin 879 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Oktay, "Çalışmalarımıza baktığımızda özellikle Osmaniye ve Kilis ve Şanlıurfa'da arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını ifade edebilirim. Diyarbakır, Adana ve Osmaniye'de çalışmalar büyük oranda tamamlanmıştır. Elimizdeki imkanları da diğer illere odaklandırmış durumdayız.

İş makinaları önemliydi, hala önemli. An itibariyle baktığımızda 12 bin 341 aracımız var. Bu bir anlamda Türkiye'de araç takip sistemine entegre araçlarının üçte birinin afet bölgesinde olduğunu gösteriyor. Vinç olayı dikkatlerdeydi. 933 an itibariyle.

Hava araçları, deniz ve kara araçlarını bütün yoğunluğumuzla kullanıyoruz. 81 uçak ve 79 helikopterle havadan faaliyetlerimiz yoğun olarak devam ediyor.

Hem lojistik destek hem sahaya intikalde hızlılık ve özellikle yardımların ulaştırılmasıyla alakalı ücra köşelerde esneklik ve hız kazandırmış durumda. 2 bin 293 sorti yapılmıştır, çok ciddi bir operasyon. Gemilerle bu faaliyetleri de denizden yürütüyoruz 22 aracımızla." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN