Uber ücretsiz oldu! Deprem yardım malzemeleri Uber araçlarıyla ücretsiz taşınıyor

Uber ücretsiz oldu! Deprem yardım malzemeleri Uber araçlarıyla ücretsiz taşınıyor

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde on binlerce binanın yıkılmasına neden olan depremin ardından birçok özel şirket yardım için harekete geçti. İstanbul'da hizmet veren Uber, belirlenen gün ve saat aralığında deprem bölgesine gönderilecek yardım malzemelerinin toplanma merkezlerine ücretsiz taşıyacağını duyurdu. İşte, Uber'in ücretsiz çalışacağı günler...

Kahramanmaraş'ta 6 Ocak 2023 Pazartesi günü saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Pazarcık ilçesi olan depremde şu ana kadar 21 bin 43 kişi hayatını kaybetti, 80 bin 97 kişi yaralandı. Suriye'den Ankara'ya kadar birçok bölgede hissedilen zelzelenin ardından artçı sarsıntıların yanı sıra saat 13.25'te Ekinözü merkezli 7.5 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı.

Deprem bölgesine destek olmak için tüm Türkiye, yardımlaşma için seferber oldu.

deprem-yardimi-uber.jpg

UBER DEPREM YARDIM MALZEMELERİNİ ÜCRETSİZ TAŞIYOR

Taşımacılık hizmeti veren Uber, kullanıcılarına gönderdiği bir e-posta ile kullanıcıların deprem yardımlarını toplayacağını duyurdu.

Paylaşılan bilgilere göre kullanıcılar, İstanbul'da Uber uygulamasında 8-9-10 Şubat 2023 Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri, saat 10.00-17.00 arasında çıkacak 'Deprem Yardım' seçeneğini ücretsiz olarak çağırabilecek.

Gelen ilgili taksi sürücüsüne ise deprem yardımları taşınabilir şekilde teslim edebilecek.

Uber, kullanıcıları ile bir ihtiyaç listesi de paylaştı. Listede belirtilen eşyaların yeni, kullanılmamış ve temiz olması gerektiğine de dikkat çekti.

deprem-malzemeleri-uber-ucretsiz.jpg

KULLANILMAMIŞ GİYİM EŞYALARI KABUL EDİLİYOR

Uber'in paylaştığı deprem bölgesinde ihtiyaç duyulan malzeme listesinde battaniye, nevresim takımı, yastık, temiz bebek kıyafeti, powerbank, kışlık bot, kışlık mont, atkı, bere ve eldiven yer alıyor.

Toplanan yardımlar deprem bölgesine ulaştırılmak üzere, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi ile Kartal Lojistik Merkezlerine teslim edilecek. Yardım malzemeleri içinde ikinci el ürünlerin kabul edilmeyeceğini, sadece kullanılmamış malzemeler kabul edileceğini belirtelim.

Son olarak 'Deprem Yardım' talebinin, Uber kullanıcısının en yakınında bu kampanya için çalışan ve o an müsait olan bir taksi sürücü ortağına yönlendirileceğini belirtelim.

UBER iPHONE UYGULAMASI İNDİR

UBER ANDROID UYGLAMASI İNDİR

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN