Erdoğan: İster istemez gecikmeler ve eksiklikler yaşanıyor

Erdoğan: İster istemez gecikmeler ve eksiklikler yaşanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş depreminden etkilenen Osmaniye'de açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Maruz kaldığımız felaketin çapı ve etkisi bu derece büyük olunca ister istemez bazı gecikmeler ve eksiklikler de yaşanabiliyor." dedi.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremde etkilenen iller arasında Osmaniye'de yer alıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremden etkilenen Osmaniye'de vatandaşlara seslendi. Erdoğan depremde hayatını kaybeden vatandaşların sayısının 16 bin 170'e ulaştığını duyurdu. Erdoğan, "Maruz kaldığımız felaketin çapı ve etkisi bu derece büyük olunca ister istemez bazı gecikmeler ve eksiklikler de yaşanabiliyor." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

"Asrın felaketi diyebileceğimiz bu depremler 10 ilimizde çok büyük yıkımlara neden oldu. Osmaniye'de depremin vurduğu şehirlerden biri. Şuan itibariyle deprem nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 16 bin 170'e ulaştı. Yaralılarımızın sayısı ise 64 bin 194'e ulaştı. Yıkılan bina sayısı ise 6 bin 444.

Devletimiz tüm bakanlıkları ve tüm kurullarıyla 10 vilayetimizde yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. Milletimiz devletle omuz omuzadır. Sivil toplum kuruluşlarımız, belediyelerimiz uluslararası yarım ekipleri gönüllüler ve imkanı olan herkes arama kurtarma ve yardım çalışmalarına desek veriyor. Maruz kaldığımız felaketin çapı ve etkisi bu derece büyük olunca ister istemez bazı gecikmeler ve eksiklikler de yaşanabiliyor.

"DEPREMİN YAŞANDIĞI ŞEHİRLERİ YENİ BAŞTAN İNŞA ETTİK"

Ülkemizin her bir yerinden gerekli araç gereç bölgeye yönlendirilmiştir. Afet bölgesi ilanından, şu anda parlamentomuzda OHAL kararına kadar tüm adımları attık ve bir saat içerisinde de parlamento kararını verecektir. Milletime sesleniyorum 1 yıl içerisinde TOKİ olarak bu konutların inşasını gerçekleştireceğiz. Bu geçiş sürecinde de 10'ar bin lira depremzedelere destek veriyoruz. Depremin yaşandığı şehirlerimizi hatırlayın biz yeni baştan inşa ettik. Van, Malatya, Elazığ, İzmir, Düzce depremlerinde bunları gerçekleştirdik.1 yıl içerisinde de konutlarımızı bitireceğiz. Talep edenlere Antalya'da Alanya'daki otellerde misafir etme imkanımız mevcuttur. THY uçakları ile buralara seferleri düzenleyecektir.''

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN