Bardakçı, kamu kurumlarına yapılan yardımlar için ağır konuştu: Kızılay'dan ses yok

Bardakçı, kamu kurumlarına yapılan yardımlar için ağır konuştu: Kızılay'dan ses yok

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası vatandaşların kamu kurumlardan çok sivil inisiyatiflere yardım yapması tartışma konusu oldu. Yaşana tartışmaya Tarihçi Murat Bardakçı'nın sözleri ise damga vurdu. Bardakçı dün akşam televizyon yayınında Kızılay'a ilişkin açıklamalarda bulundu. Bardakçı "Ailem Kızılay'a her türlü yardımı yapmıştır ama bugün ben Kızılay'a ne bağış yaparım ne de kan veririm" dedi. Bardakçı'nın sözleri tartışmanın dozunu artırırken Kızılay'ın sesiz kalması dikkat çekti.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık yıkıcı depremler sonrası vatandaşların kamu kurumlardan çok sivil inisiyatiflere yardım yapması 'güvensizlik' tartışması başlattı. Yaşana tartışmaya Tarihçi Murat Bardakçı'nın Habertük TV'deki yayında yaptığı açıklamalar ise damga vurdu. Bardakçı dün akşam televizyon yayınında Kızılay'a ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Üyesi, Habertürk yazarı Murat Bardakçı, Habertürk TV'de Fatih Altaylı'nın sunduğu programda Kızılay'a ilişkin konuştu. Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketinin ardından felaket bölgesine yapılan yardımlara değinen Bardakçı, Kızılay'a yardım yapmayacağını belirtti.

'ÇÜNKÜ HAKKINDA ÇOK SÖYLENTİ VAR'

Bardakçı "Aile büyüklerim Kızılay'a her türlü yardımı yapmıştır ama ben bugünkü Kızılay'a hiçbir bağış yapmam. Askeriyeye yaparım. Bugünkü Kızılay'a ne bağış yaparım ne de para veririm. Çünkü hakkında çok söylenti var" ifadelerini kullandı.

KIZILAY'IN SESSİZLİĞİ DİKKAT ÇEKTİ

Programın ilerleyen dakikalarında 'Kızılay'a kan vermem' sözünü geri aldığını belirten Bardakçı, "Kan veririm ama asla maddi bağışta bulunmam" diye konuştu. Öte yandan Bardakçı'nın sözleri tartışmanın dozunu artırırken Kızılay'ın sesiz kalması dikkat çekti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN