Depremzedeler için barınma noktaları, tesisler, oteller ve gönüllü evler kalacakyer.org platformunda

Depremzedeler için barınma noktaları, tesisler, oteller ve gönüllü evler kalacakyer.org platformunda

Depremde binlerce binanın yerle bir olması nedeniyle on binlerce insan barınma sorunu yaşıyor. Birçok kamu ve özel kurum, bölgede gerek çadır, gerekse otel, gerekse evleri depremzedelerin kullanımına ücretsiz sunuyor. Deprem bölgesindeki güvenli barınma noktaları kalacakyer.org adlı platformda liste halinde paylaşılıyor. İşte detaylar...

Kahramanmaraş'ta 6 Ocak 2023 Pazartesi günü saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Pazarcık ilçesi olan depremde şu ana kadar 9 bin 57 kişi hayatını kaybetti, 52 bin 979 kişi yaralandı. Suriye'den Ankara'ya kadar birçok bölgede hissedilen zelzelenin ardından artçı sarsıntıların yanı sıra saat 13.25'te Ekinözü merkezli 7.5 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı.

depremzede-barinma-noktalari.jpg

DEPREMZEDELER İÇİN ÜCRETSİZ BARINMA NOKTALARI TEK ADRESTE TOPLANDI

Depremden kurtulan, ancak bu soğuk havada kalacak yer konusunda sıkıntı yaşayan vatandaşlar için birçok tesis, otel ve gönüllü kapılarını açtı.

Gönüllülerin oluşturduğu kalacakyer.org adlı platform, tüm Türkiye'de vatandaşların kalabileceği yerleri listeledi.

Paylaşılan liste, konaklanacak yerlerin güncel dolum durumlarına göre sürekli kontrol edilerek, depremzedeleri en doğru yere yönlendirmeyi amaçlıyor.

Platformda acil ulaşım için Whatsapp destek hattı da mevcut.

depremzedeler-icin-kalacak-yerler.jpg

BÖLGEDEKİ BARINMA YERLERİ SÜREKLİ GÜNCELLENİYOR

Kalacakyer.org web sayfasında devletin, kurumların ve belediyelerin açtığı tesisler ve bu tesislerin yerleri harita üzerinden görülebiliyor.

Deprem bölgesinde zarar gören vatandaşların konaklamalarına yönelik ücretsiz oda tahsisinde bulunan otellerin tüm listesi de görüntülenebiliyor.

Kalacakyer.org'da AHBAP ve Otelz'nin paylaştığı lokasyonlar da eklenmiş durumda.

Eğer evinizi, işletmenizi, otelinizi, tesisinizi depremzedelere açmak isteyenler sağ altta bulunan 'Yer Paylaşmak İstiyorum' butonuna tıklayabilir ve site yönetimiyle iletişime geçebilir.

Depremzedeler kalacakyer.org sitesinden, Whatsapp numarasından ya da Twitter üzerinden ekibe ulaşarak kalacak yer taleplerini iletebiliyor.

Depremzedelerin barınma ihtiyacına yönelik olarak hazırlanan projeler arasında kalacakyer.org platformunun haricinde Otelz, Airbnb, Misafirimizsiniz, Dostluk Çatısı, kanka.host, Evin Umut Olsun, Evim Yuvan Olsun yer alıyor.

DEPREMZEDELER İÇİN KALACAK YERLER LİSTESİ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN