Maden işçilerinden maden şirketlerine çağrı: Bütün madencileri bölgeye sevk edin

Bağımsız Maden İşçileri Sendikası, dün Soma'dan yaklaşık 60 kişilik kafilesini deprem bölgesine gönderse de yetersiz kaldıklarını açıklayarak maden maden şirketlerine, valiye ve siyasi partilere seslendi. Gerçekleştirilen paylaşımda, "Yetersiz aklıyoruz" denilerek, "Türkiye’deki özel sektörlere sesleniyorum; üç gün ocağınızı kapatın bir şey olmaz. Ama bu üç günde biz çok şeyler başarırız" denildi.

Bağımsız Maden İşçileri Sendikası deprem bölgesi için geçtiğimiz gün çağrı yapmıştı. Somalı madenciler, deneyimli maden işçilerinden oluşan 40-50 kişilik bir ekiple arama kurtarma çalışmaları yapmak üzere deprem bölgesine gitti.

Bağımsız Maden İşçileri Sendikası, bugün yetersiz olduklarını açıklayarak, bir çağrı daha yaptı. Sendikanın resmi sosyal medya hesabı Twitter’dan yapılan videolu açıklamada yetkili kişi, “Yetersiz kalıyoruz” çığlığı ile vali, siyasi partilere ve maden şirketlerine seslendi.

Sendikadan gerçekleştirilen açıklama şu şekilde:

“Bir acıyla uyandık. Bütün ülkemin başı sağ olsun, yaralılara acil şifalar diliyorum. Biz Bağımsız Maden İşçileri Sendikası olarak Türkiye’deki madencileri seferber ettik. Ben Türkiye halkından özür diliyorum. Gücümüz buraya kadarmış, yetiremedik. Ben buradan Türkiye’deki maden sektörlerine sesleniyorum. Bizim gönderdiğimiz arkadaşlar Adana’da, Maraş’ta, Malatya’da…

‘YETERSİZ KALIYORUZ’

Başkanım biz burada yetersiz kalıyoruz. Bütün madencileri seferber edin. Bize söylenen sözler bunlar. Az önce arkadaşımız aradı; bir tane arkadaşımızı kurtardık dediler mutlu olduk. “Yetersiz kalıyoruz” dediler.

‘OCAĞINIZI ÜÇ GÜN KAPATIN BİR ŞEY OLMAZ’

Ben buradan bütün madencilere sesleniyorum. Baretimizi, çizmemizi giyip hep beraber Türkiye’deki bütün madenciler olarak oraya seferber olmamız lazım. Bu ülke bizim ülkemiz. Bu bayrak bizim bayrağımız. Bu canlar bizim canlarımız. Bir an önce bu işi çözmemiz lazım. Madenci kardeşlerim, bu iş bizim işimiz. Soma’daki, Türkiye’deki özel sektörlere sesleniyorum; üç gün ocağınızı kapatın bir şey olmaz. Ama bu üç günde biz çok şeyler başarırız.

‘BUNLAR BİZİM CANLARIMIZ’

Vali beye sesleniyorum, bütün siyasi partilere sesleniyorum; hava yolu, kara yolu önemli değil ama bu işçileri gönderelim. Bu canlar bizim canımız…

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN