Yüzlerce otel kapılarını depremzedelere açtı! İşte depremzedelerin ücretsiz konaklayabileceği oteller listesi

Yüzlerce otel kapılarını depremzedelere açtı! İşte depremzedelerin ücretsiz konaklayabileceği oteller listesi

Anadolu'daki 10 ilde yaklaşık 13,5 milyon kişinin yaşadığı bölgeyi etkileyen Kahramanmaraş merkezli deprem, on binlerce kişiyi evsiz bıraktı. Bölgede hizmet veren yüzlerce otel, depremzedelere ücretsiz konaklama desteği verdiğini duyurdu. Otelzcom adlı web sitesi, depremzedelere kapılarını açan otellerin isimlerini anlık olarak paylaşıyor. İşte, deprem bölgesindeki ücretsiz oteller listesi...

Kahramanmaraş'ta bugün (6 Ocak 2023 Pazartesi günü) saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Pazarcık ilçesi olan depremde şu ana kadar 1762 kişi hayatını kaybetti, 12 bin 68 kişi yaralandı. Suriye'den Ankara'ya kadar birçok bölgede hissedilen zelzelenin ardından artçı sarsıntıların yanı sıra saat 13.25'te Ekinözü merkezli 7.5 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı.

İnternet üzerinden konaklama rezervasyon hizmeti veren Otelzcom adlı platform, depremzedeleri ücretsiz ağırlamak üzere kapılarını açtığını duyuran otel ve konaklama tesislerinin listesini paylaştı.

depremzedelere-ucretsiz-konaklama.jpg

Platformdan yapılan açıklamada, "Yaşanan deprem felaketi sebebi ile depremzede vatandaşlarımıza ücretsiz konaklama desteği sağlayan otel ve konaklama tesisleri aşağıda listelenmektedir. İletişim bilgileri üzerinden bu tesisler ile temasa geçebilirsiniz" ifadelerine yer verildi.

Şu ana kadar toplam 137 otel, 621 odasını ücretsiz olarak depremzedelere açmış durumda.

Depremzedelerin barınma ihtiyacına yönelik olarak hazırlanan projeler arasında Otelz platformunun haricinde Misafirimizsiniz, Airbnb, kalacakyer.org, Dostluk Çatısı, kanka.host, Evin Umut Olsun, Evim Yuvan Olsun yer alıyor.

deprem-bolgesi-ucretsiz-otellerin-isimleri.jpg

DEPREMZEDELERİ ÜCRETSİZ KONUK EDEN OTELLER LİSTESİ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN