Kahramanmaraş felaketinde can kaybı her geçen saat artıyor

Kahramanmaraş felaketinde can kaybı her geçen saat artıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili vuran 7.7 büyüklüğündeki depremde can kaybı sayısını 912 olarak açıklamasının ardından sayı her geçen saat artıyor. Depremlerde şu ana kadar 2379 vatandaşın hayatını kaybettiği, 14 bin 383 kişinin yaralandığı öğrenildi.

AFAD Koordinasyon Merkezi'nde değerlendirmelerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ta sabah saat 04.17'de 7.7 büyüklüğündeki depremde 912 kişinin yaşamını yitirdiğini, 5 bin 385 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından deprem bölgesine dair duyurular peş peşe geldi. AFAD Acil Durum Yönetim Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen AFAD Başkanı Yunus Sezer, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerde yaşamını yitirenlerin sayısının bin 498 olduğunu bildirmişti.

FUAT OKTAY SON DURUMU PAYLAŞTI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da deprem bölgesinde son durumu paylaştı. Oktay, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 2 bin 379 kişinin hayatını kaybettiğini, 14 bin 483 kişinin yaralandığını bildirdi.

'CAN KAYBININ NEREYE YÜKSELECEĞİNİ BİLEMİYORUZ'

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyleydi:

''Bu gece saat 04.17'de son bir asırda yaşadığımız 1939 Erzincan depreminden sonraki en büyük felaketle sarsıldık.

Devletimiz deprem anı itibarıyla tüm kurumlarıyla harekete geçmiştir. Valiliklerimiz tüm imkanlarını seferber etmiştir. AFAD ve Kızılay ekiplerini bölgeye göndermiştir.

912 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 5 bin 385 vatandaşımız yaralanmıştır. Enkazdan kurtarılan 2 bin 470’i bulmuştur. Yıkılan bina sayısı 2 bin 818’dir.

Can kaybının nereye yükseleceğini bilemiyoruz.

Gün 85 milyon tek yürek tek bilek olma günüdür.

Yardıma gidecek kişi ve kurumlar AFAD'la koordinasyon içinde hareket etmeli. Bunun dışındaki yardımlar kargaşaya yol açmakta, amaca ulaşılması zorlaşmakta.

Uluslararası yardımlar için de ülkemizle temaslar kurulmaya başlanmıştır. NATO ve AB yanında 45 ülkenin yardım teklifleri tarafımıza ulaşmıştır.''

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN