Depremzedelerin barınma sorununa dijital çözüm! Evlerinin kapısını açan gönüllülerin adresleri kanka.host platformunda

Depremzedelerin barınma sorununa dijital çözüm! Evlerinin kapısını açan gönüllülerin adresleri kanka.host platformunda

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde meydana gelen depremler, yüz binlerce insanı evsiz bıraktı. Evini kaybeden depremzedeleri kendi evlerinde ağırlamak isteyen gönüllü vatandaşlar ile barınma ihtiyacı olan depremzedeleri bir araya getiren kanka.host platformu yayına girdi. İşte, depremzedelerin ücretsiz kalabileceği evlerin adresleri...

Kahramanmaraş'ta 6 Ocak 2023 Pazartesi günü saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Pazarcık ilçesi olan depremde şu ana kadar 22 bin 327 kişi hayatını kaybetti, 80 bin 278 kişi yaralandı. Suriye'den Ankara'ya kadar birçok bölgede hissedilen zelzelenin ardından artçı sarsıntıların yanı sıra saat 13.25'te Ekinözü merkezli 7.5 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı.

depremzedeler-icin-kalacak-yer.jpg

GÖNÜLLÜLER EVLERİNİN KAPISINI DEPREMZEDELERE AÇTI

Depremden kurtulan vatandaşlar kış mevsiminde barınma sorunu yaşıyor. Depremde evini kaybeden ve gidecek yeri olmayan depremzedeler için birçok otel, konaklama tesisinin yanı sıra gönüllü vatandaşlar evlerinin kapılarını açtı.

www.kanka.host internet sitesi, depremzedelerin ücretsiz kalabileceği adresleri listeledi.

Platform, 2022 yılında AFS Gönüllüleri Betigül Erol ve Alara Er tarafından ev arkadaşı arayan kişiler ile oda kiralamak isteyen öğrencileri, gezginleri ve gurbetçileri buluşturmak konusunda aracı olarak hayata geçirilmişti. Ancak depremzedelerin barınma ihtiyacı ile uygulama, sosyal bir amaca yönelik olarak hizmet vermeye başladı.

www.kanka.host, Anadolu'daki deprem felaketi sonrası AFS Gönüllüleri Derneği ile işbirliği kurarak depremden etkilenen ve barınma ihtiyacı olan vatandaşlarımıza, gönüllü olarak evini paylaşmak isteyen destekçilerin birbirine ulaşması için ücretsiz olarak faaliyet gösteriyor.

depremzedeler-icin-kalacak-yer-kanka-host.jpg

DEPREMZEDELERE ÜCRETSİZ KONAKLAMA İMKANI

www.kanka.host platformunu kullanabilmek için öncelikle telefon numaranıza gelen doğrulama kodunu girmeniz gerekiyor, akabinde Google hesabınızla üyelik oluşturabiliyorsunuz.

Depremzedeler için gönüllü formunda temel bilgilerin yanı sıra adli sicil kaydı ve ikametgah bilgisinin de verilmesi gerekli. Bunun dışında evde kaç kişi kalabileceği, gelenlerin ne kadar süre kalabileceği gibi sorular da mevcut.

Bir de ev için iki seçenek verilmiş; 'Askıda Ev (Boş Ev Demek)' ve 'Evimi Gönüllü Paylaşabilirim' seçeneği. Yani boş bir eviniz varsa da depremzedelere açabiliyorsunuz.

Eğer depremzede iseniz depremzedeler için barınma formunu doldurmanız gerekiyor. Bu formda da yine temel sorular mevcut ama aynı zamanda adli sicil kaydının da eklenmesi isteniyor.

kanka-host-kalacak-yer-basvuru-formu.jpg

Formda aynı hanede kalması gereken kişi sayısı, sağlık problemleri olan bireylerin bilgisi, gidilebilecek şehirler, barınma ihtiyacı olan kişilerin yaşları, yola çıkılabilecek tarih ve ulaşım desteği gibi sorular mevcut.

Bu formlar doldurulduktan sonra platform kişileri ve hane sahiplerini eşleştiriyor.

www.kanka.host yöneticileri, sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @kanka.host kullanıcı adıyla aktif ve bu süreçte kullanıcılara sürekli destek sağlıyor.

Depremzedelerin barınma ihtiyacına yönelik olarak hazırlanan projeler arasında kanka.host platformunun haricinde Otelz, Airbnb, kalacakyer.org, Dostluk Çatısı, Misafirimizsiniz, Evin Umut Olsun, Evim Yuvan Olsun yer alıyor.

KANKA.HOST iPHONE UYGULAMASI

KANKA.HOST ANDROID UYGULAMASI

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN