Hayırseverler 'Evin Umut Olsun' projesiyle evlerini depremzedelere açtı! İşte il il müsait olan evler

Hayırseverler 'Evin Umut Olsun' projesiyle evlerini depremzedelere açtı! İşte il il müsait olan evler

Depremzedeler ile müsait evi olan vatandaşları bir araya getirmeyi hedefleyen 'Evin Umut Olsun' platformu yayına girdi. Mağdurları evlerinde ağırlamak isteyenler ve barınma ihtiyacı olan depremzedeler www.emlakjet.com/evin-umut-olsun internet sitesini ziyaret edebilir. İşte detaylar...

Kahramanmaraş'ta 6 Ocak 2023 Pazartesi günü saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Pazarcık ilçesi olan depremde şu ana kadar 40 bin 689 kişi hayatını kaybetti, 108 bin 68 kişi yaralandı. Suriye'den Ankara'ya kadar birçok bölgede hissedilen zelzelenin ardından artçı sarsıntıların yanı sıra saat 13.25'te Ekinözü merkezli 7.5 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremden etkilenen illerden 216 bin 347 afetzedenin başka illere tahliye edildiğini bildirdi.

evin-umut-olsun-basvuru.jpg

Depremde evini kaybeden vatandaşların barınma ihtiyacı devam ediyor. Emlakjet, evini depremzedelere açmak isteyenler ile ihtiyaç sahiplerini buluşturan 'Evin Umut Olsun' projesini hayata geçirdi. Platform, müsait olan evlerin ücretsiz olarak paylaşılmasını sağlamayı amaçlıyor.

EVLERİNİN KAPILARINI DEPREMZEDELERE AÇTILAR

Emlakjet'in web sitesi içinde yer alan 'Evin Umut Olsun' sayfasına giriş yaptığımızda karşımıza 'Evini Paylaşıma Aç' ve 'Müsait Ev Listesi' çıkıyor. Barınma ihtiyacı olan bir depremzedeyseniz müsait ev listesi içinden size uygun olan müsait evleri inceleyebilirsiniz.

Müsait ev listesi içinde evlerin hangi il ve ilçelerde olduğu, kaç kişinin konaklayabileceği, ne kadar süre konaklayabileceği ve müsait evlerin sahipleri tarafından paylaşılan notlar bulunuyor.

yikilan-ev-sayisi.jpg

EV MÜSAİT OLANLAR PLATFORMA KAYIT YAPTIRIYOR

Müsait eve sahip olan ve depremzedeleri ağırlamak isteyenler ise evini paylaşıma aç kısmı içinde yer alan formu doldurarak bilgilerini müsait ev listesinde yayınlayabilir.

Form içinde ad-soyad, cep telefonu, ulaşım desteği durumu, evin adresi, kapasite durumu ve kaç gün konaklama yapılabileceği gibi bilgiler isteniyor.

Depremzedelerin barınma ihtiyacına yönelik olarak hazırlanan projeler arasında Evin Umut Olsun platformunun haricinde Otelz, Airbnb, kalacakyer.org, Dostluk Çatısı, kanka.host, Misafirimizsiniz, Evim Yuvan Olsun yer alıyor.

EVİN UMUT OLSUN PROJESİ BAŞVURU SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN