Süleyman Soylu'nun 4 ay önceki sözleri gündem oldu! Kimse 'Nerede bu devlet?' demeyecek

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem felaketinde arama kurtarma çalışmalarının ve afet bölgesine yardımların geç gitmesi nedeniyle depremzedelerin isyanı kamuoyuna yansımıştı. Depremin ardından Bakan Soylu'nun 4 ay önce paylaşılan bir videodaki sözleri gündem oldu. Videoda Soylu, "Modern bir afet yönetiminde ne olması gerekiyorsa bugün Türkiye'de var. Size deprem veya sel olmayacağının sözünü veremeyiz. Kimsenin 'Nerede bu devlet?' demeyeceğinin sözünü veririz." dedi.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen ilki 7,7, ikincisi 7,6 büyüklüğünde iki deprem sonucunda çk sayıda bina yıkılırken can kaybı 40 bini aştı. Deprem felaketinin gerçekleşmesi ve müdahalelerin eksik kalması nedeniyle depremzedeler iktidara yönelik eleştirileri sürerken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 4 ay önce çekilen bir videosu gündem oldu.

Soylu'nun açıklamaları şöyle;

"Dünyada afet riski en yüksek coğrafyalardan birinde yaşıyoruz. Tarih boyunca depremlerle, sellerle ve heyelanlarla sınandık. Çok büyük acılar yaşadık ve yaşanan her afette vatandaşlarımız haklı ve bir o kadar da acı bir soru sordu: 'Nerede bu devlet?' Bu soru afet yönetimine bakışımızı değiştirdi. Modern bir afet yönetiminde ne olması gerekiyorsa bugün Türkiye'de var. Size deprem veya sel olmayacağının sözünü veremeyiz, kimse veremez. Ama bir daha kimsenin 'Nerede bu devlet?' demeyeceğini sözünü veririz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN