İşini kaybeden depremzedeler ile işverenler 'Seninleyiz' platformunda buluşuyor! Gençlere öncelik sağlanıyor

İşini kaybeden depremzedeler ile işverenler 'Seninleyiz' platformunda buluşuyor! Gençlere öncelik sağlanıyor

Depremden etkilenen çalışanlara destek olmak için harekete geçen kariyer sitelerine 'Youthall' şirketi de katıldı. 'Seninleyiz' adlı platformu kullanıma açan şirket, 18-35 yaş arası gençler ile bu gençlerin istihdamına katkı sağlamak isteyen şirketleri ve kurumları bir araya getiriyor. İşte, depremzedeler için iş bulma sitesi başvuru sayfası...

Kahramanmaraş'ta 6 Ocak 2023 Pazartesi günü saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Pazarcık ilçesi olan depremde şu ana kadar 40 bin 689 kişi hayatını kaybetti, 108 bin 68 kişi yaralandı. Suriye'den Ankara'ya kadar birçok bölgede hissedilen zelzelenin ardından artçı sarsıntıların yanı sıra saat 13.25'te Ekinözü merkezli 7.5 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremden etkilenen illerden 216 bin 347 afetzedenin başka illere tahliye edildiğini bildirdi.

depremzedeler-icin-is-imkani-4.jpeg

İŞ ARAYAN DEPREMZEDELER İÇİN PLATFORM KURULDU

Ülkemizde faaliyet gösteren 'Youthall' adlı iş bulma kariyer sitesi, depremden etkilenen gençlere destek olmak için 'Seninleyiz' kampanyasını başlattığını duyurdu.

Şirket, deprem bölgesinde ailesini, evini veya işini kaybetmiş 18-35 yaş arası gençler ile bu gençlerin istihdamına katkı sağlamak isteyen şirketleri ve kurumları bir araya getiriyor.

depremzedeler-icin-is-imkani-1-001.jpg

İŞ VERENLER İLE İŞİNİ KAYBEDEN DEPREMZEDELER BULUŞUYOR

Bu kapsamda şirket, Youthall'da oluşturdukları CV'de depremden etkilendiklerini beyan eden ve Youthall ekibi tarafından beyanı teyit edilen gençleri, onları istihdam etmek isteyen şirketler ile bedelsiz olarak buluşturacak.

Youthall, gençlerin; iş, staj, eğitim, barınma, gıdaya erişim gibi pek çok farklı alandaki ihtiyacını iletmesini sağlıyor. Aynı zamanda deprem bölgesinde etkilenen gençleri istihdam etmek ve onlara destek olmak isteyen şirket ve kurumların ihtiyaç odaklı destek sunabilmesine imkan tanıyor.

depremzedeler-icin-is-imkani-2.jpg

DEPREMZEDELER İÇİN İŞ VE STAJ İMKANI SAĞLANIYOR

'Seninleyiz' üzerinden; depremden etkilenen gençler, 'İş ve Staj Arıyorum' ve 'Destek istiyorum' seçeneklerinden biri ile ihtiyaçlarını belirtebiliyor.

Depremden etkilenenlerin, öncelikli ve ayrıcalıklı olarak şirketlerle, kurumlarla ya da destek olmak isteyen kişilerle buluşturulabilmesi için depremden etkilendiğine dair teyidini almamız gerekiyor.

Youthall'a giriş yaptığında menü bölümünde gördüğün 'Profili Düzenle' butonuna tıklayarak ikametgah ve öğrenci belgesi gibi birkaç bilgiyi Youthall ile paylaşılması gerekiyor.

Şirket ve kurumlar ise 'İstihdam Sağlayacağım' ve 'Destek Vereceğim' bölümleri ile taleplerini iletebilecek.

depremzedeler-icin-is-imkani-3.jpg

BARINMA İHTİYAÇLARI İÇİN KATKI SAĞLANIYOR

Sitede yer alan bilgilere göre yalnızca iş ve staj imkanı sunarak değil; mentorluk desteği vermek, kurum olarak burs olanağı yaratmak, bölgede etkilenen gençlere bireysel/kurumsal şekilde psikolojik destek vermek, ulaşım/konaklama gibi ihtiyaçlarını karşılamak gibi pek çok alanda gençlere ulaşmak için de bu platformu kullanabilirsiniz.

Depremden etkilenen çalışanlara destek olmak için kariyer.net şirketi de 'İstihdam Seferberliği' başlatmıştı.

DEPREMZEDELER İÇİN İŞ BULMA PLATFORMU 'SENİNLEYİZ' BAŞVURU SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN